Γεννηματά: Ο Ελληνικός και ο Τουρκικός λαός, μόνο μέσα από τη συνεργασία θα κερδίσουν

“Η χώρα μας δοκιμάζεται στις διεθνείς της σχέσεις και πασχίζει να βρει τη χαμένη της αξιοπιστία. Την ίδια ώρα, η ατζέντα των εθνικών θεμάτων παίρνει «φωτιά», με τον Ερντογάν να μεταχειρίζεται τη χώρα μας σαν τον εύκολο στόχο. Περιμένουμε τώρα που ολοκληρώθηκε η διαδικασία του δημοψηφίσματος, ο κ. Ερντογάν να σταματήσει τις προκλήσεις και να πολιτευτεί με σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες”, δήλωσε από την Ρόδο, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατά την ομιλία της στην πολιτική εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο  νησί των Ιπποτών.

“Εμείς θέλουμε δημοκρατία και σταθερότητα στην Τουρκία και σχέσεις καλής γειτονίας, βασισμένες στο διεθνές δίκαιο.

Πιστεύουμε στην ελληνοτουρκική φιλία και η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας είναι αυτή που μπορεί να την ενισχύσει.

Οι δυο λαοί  μόνο μέσα από τη συνεργασία θα κερδίσουν .

 

Μία δήθεν… αριστερή κυβέρνηση με δεξιά… «αλλεργία» στα ανθρώπινα δικαιώματα.

 

Και πάντα, στο φόντο του οικονομικού μας αδιεξόδου, το ανθρωπιστικό δράμα χιλιάδων προσφύγων που πληρώνουν με τίμημα δραματικό την ολιγωρία μιας ολόκληρης ηπείρου να τους δείξει αληθινή αλληλεγγύη.

Και η κυβερνητική ανεπάρκεια μας εκθέτει διεθνώς. Αδιαφάνεια, ανικανότητα, αναλγησία από μία δήθεν… αριστερή κυβέρνηση με δεξιά… «αλλεργία» στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη στιγμή στους Ευρωπαίους εταίρους μας, ότι τα βάρη πρέπει να  αναληφθούν αναλογικά από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Δυστυχώς η Κυβέρνηση και σε αυτό το θέμα υπέκυψε. Δέχτηκε το κλείσιμο των βόρειων συνόρων μας και μια συμφωνία που ήδη δεν εφαρμόζεται από την Τουρκία.
Και το χειρότερο.

Μετέτρεψε τα hotspots στα νησιά, από σταθμούς καταγραφής και άμεσης διακομιδής των προσφύγων προς την ενδοχώρα, ουσιαστικά σε κέντρα εγκατάστασης τους. Με όλες τις επιπτώσεις που αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και την κοινωνική ζωή των νησιών μας.

Και μάλιστα με άθλιες συνθήκες διαμονής και υγιεινής των προσφύγων.

Ο λαός μας βιώνει με το χειρότερο τρόπο σήμερα τα αδιέξοδα της τυχοδιωκτικής διακυβέρνησής των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Φόροι, περικοπές συντάξεων, ανεργία, λιτότητα στην αγορά, διάλυση της Υγείας και της Παιδείας, έλλειψη κάθε αναπτυξιακής προοπτικής.

Η κυβέρνηση είναι μετέωρη κοινωνικά και απομονωμένη πολιτικά.

Τα έδωσαν όλα και αυτή τη φορά. Άλλη μία συνθηκολόγηση ηττημένου.

Η  Κυβέρνηση συμφώνησε νέα  μέτρα ύψους 3,6 δις ευρώ…

Αποδέχθηκε τη νέα περικοπή των συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου, κανείς ακόμη να γνωρίζει το τι έχει συμφωνηθεί για την ΔΕΗ και τα Εργασιακά

Η αβεβαιότητα παραμένει.

Κύριε Τσίπρα αν ακόμη αναρωτιέστε ποιοι παίζουν τις «κουμπάρες» σε βάρος της χώρας, απλά κοιταχτείτε στον καθρέφτη σας .

Η συνέχιση της παραμονής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στην εξουσία, μόνο αδιέξοδα και καταστροφή μπορεί να προκαλέσει.

Η μεσαία τάξη  βλέπει αυτή τη στιγμή να αμφισβητείται το παρόν και το μέλλον της και δίνει  αγώνα επιβίωσης.

Το βάρος συνεχίζει να πέφτει στους χαμηλόμισθους και τη μεσαία τάξη που βλέπει αυτή τη στιγμή να αμφισβητείται το παρόν και το μέλλον της και δίνει πλέον αγώνα επιβίωσης.

Όμως ταυτόχρονα δεν εξυπηρετούν και τα φτωχότερα στρώματα όπως ισχυρίζονται.

Από αυτό τον κόσμο  έκοψαν το ΕΚΑΣ, αυτούς πλήττουν με τους έμμεσους φόρους, με την αποδυνάμωση των προνοιακών δομών, με την διάλυση των Νοσοκομείων, με την δραστική περικοπή του επιδόματος θέρμανσης.

Και το χειρότερο. Τους στερούν κάθε προοπτική εξεύρεσης εργασίας και βελτίωσης της θέσης τους.

Τους καταδικάζουν στην παραμονή στην φτώχεια με αντάλλαγμα κάποια μικρά επιδόματα.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δε θα ψηφίσει νέες περικοπές, νέες αιματηρές θυσίες χωρίς αντίκρισμα. Όπως και αν βαφτίσουν τα μέτρα που θα φέρουν, στην ουσία θα πρόκειται για ένα νέο μνημόνιο.

Ένα 4ο Μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση. Το Μνημόνιο του κ. Τσίπρα και της παρέας του.

Κανείς στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν ακούει τα καμπανάκια για την οικονομία  που ηχούν κάθε μέρα.

Τα μπλοκάκια κλείνουν κατά χιλιάδες κάθε μήνα θέτοντας σε αμφισβήτηση  τα έσοδα του ΕΦΚΑ.

– Οι Τράπεζες αυξάνουν για 2ο συνεχόμενο μήνα την εξάρτησή τους από τον ELA την ώρα που οι καταθέσεις μειώνονται.

-Το Δημόσιο κήρυξε ξανά στάση πληρωμών στους ιδιώτες.

Τρεις μήνες μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού καμία από τις βασικές του προβλέψεις δεν ισχύει.

Σ’ αυτές τις επιλογές απαντάμε για ακόμη μια φορά.

 ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ Ή ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.

Γι’ αυτό τους λέμε: «Δεν μπορείτε. Δεν έχετε τη νομιμοποίηση να υποθηκεύσετε το μέλλον της χώρας. Να μας εγκλωβίσετε στο δίλημμα GREXIT ή σκληρή λιτότητα.  Όσο πιο γρήγορα φύγετε τόσο το καλύτερο.

 Η λύση στα προβλήματα της χώρας δεν μπορεί να είναι η παλινόρθωση της Δεξιάς.

Δεν έχουμε αυταπάτες.

Η σκληρή κριτική απέναντι στην κυβέρνηση δε σημαίνει ότι ξεχνάμε τις πολιτικές και ιδεολογικές μας διαφορές από τη ΝΔ.

Τη συντηρητική Ν.Δ. που υπερασπίζεται σκληρά την καταστροφική για την χώρα πολιτική της περιόδου 2004-2009 του κ. Καραμανλή.

Αλήθεια, πότε έκανε η ΝΔ τη δική της αυτοκριτική; Πότε ανέλαβε τις ευθύνες της για τη διόγκωση του χρέους και των ελλειμμάτων; Ποτέ.

Πότε στάθηκε απέναντι στον καθρέφτη να αναμετρηθεί με το μοντέλο το συγκεντρωτισμού και  του παλαιοκομματισμού που η ίδια εξέθρεψε; Ποτέ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ταυτίζει ισοπεδωτικά το αύριο της χώρας με το δικό της, σα να μη μας δίδαξε τίποτα η κρίση και οι λόγοι που μας οδήγησαν σε αυτήν.

Ας μη γελιόμαστε. Οι οικονομικές παθογένειες της αγοράς δεν θα αντιμετωπιστούν μέσα από τις νεοφιλελεύθερες «δεξαμενές σκέψεις».

Μέσα από «προκρούστειες λύσεις» για τη συρρίκνωση του Κοινωνικού Κράτους.

Σ’ εμάς δεν θα βρουν πρόθυμους, ούτε για δήθεν ευρωπαϊκά μέτωπα με τη ΝΔ, η Αυγή είναι βαθιά νυχτωμένη, ούτε για δήθεν αντιδεξιά μέτωπα με το ΣΥΡΙΖΑ.

Πότε μας πάνε από δω, πότε μας πάνε από κει. Εμείς σταθερά αυτόνομη πορεία.

Διαλύεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας στα Δωδεκάνησα και σε όλη την Ελλάδα.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι η πιο ιστορική, η πιο σημαντική μεταρρύθμιση που σχεδίασε και υλοποίησε η παράταξή μας.

Εδώ στη Ρόδο γνωρίζετε πολύ καλά το μεγάλο έργο που έγινε  τόσο στις υποδομές με το  νοσοκομείο, όσο και στην αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών.
Δυστυχώς η κατάσταση σήμερα στα Δημόσια Νοσοκομεία φθάνει στα όρια της διάλυσης. Το νοσοκομείο Ρόδου υπολειτουργεί εξαιτίας της υποστελέχωσης, αλλά και των τραγικών ελλείψεων σε υλικά, λόγω της μη εξόφλησης των προμηθευτών.

Το ογκολογικό και το ακτινοδιαγνωστικό επιβάλλεται άμεσα να λειτουργήσουν, ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των ασθενών που αναγκάζονται να έρχονται στην Αθήνα για θεραπείες.

Θα πιέσουμε με κάθε μέσο αυτή την ανίκανη Κυβέρνηση, ώστε να γίνουν ταχύτατα προσλήψεις (ιδιαίτερα νοσηλευτών) με διαφανείς διαδικασίες και να εξοφληθούν τα χρέη των Νοσοκομείων.

Ειδικά όμως για τα μικρότερα νησιά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξεύρεσης και παραμονής έμπειρων γιατρών πρέπει να αξιοποιήσουμε επιτέλους τις νέες τεχνολογίες.
Η τηλεϊατρική ξεκίνησε ως προσπάθεια από το ΠΑΣΟΚ το 1994 με πρώτο σταθμό την Αστυπάλαια, δυστυχώς όμως και παρά τα θετικά αποτελέσματα εγκαταλείφθηκε.
Είναι ώρα όμως η Τηλεϊατρική της 3ης γενιάς να εφαρμοστεί αποφασιστικά, ώστε να εξασφαλισθεί η ποιοτική και άμεση  υποστήριξη της υγείας των νησιωτών.
Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε.

Η Ελλάδα μπορεί. Δουλεύουμε για μια εναλλακτική προοδευτική πρόταση. Το «ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΛΑΔΑ».

Η Ελλάδα μπορεί.

Δουλεύουμε για μια εναλλακτική προοδευτική πρόταση.

Το «ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΛΑΔΑ».

Πρόκειται για έναν οριζόντιο στρατηγικό σχεδιασμό που προβλέπει πιλοτικά αναπτυξιακά projects σε όλη την Περιφέρεια, με έμφαση στα πλεονεκτήματα κάθε περιοχής. Για ένα πραγματικό αναπτυξιακό αποκεντρωμένο μοντέλο.

Η Ελλάδα χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σοκ. Κι αυτό δεν θα έρθει με κόφτες και περικοπές, αλλά με επιταχυντές που θα προσελκύσουν επενδύσεις και θα φέρουν θέσεις εργασίας, δημιουργώντας ξανά συνθήκες δίκαιης ανάπτυξης για τους πολλούς κι όχι μόνο τους προνομιούχους.

Θα μου επιτρέψετε μια σύντομη αναφορά στις βασικές επιλογές, στόχους και προτεραιότητες που κατά τη γνώμη μου οφείλει να υπηρετήσει.

Στην καρδιά κάθε προοδευτικής αναπτυξιακής στρατηγικής βρίσκεται ασφαλώς η παραγωγή νέου πλούτου σε συνδυασμό με τις νέες θέσεις εργασίας που επιβάλλεται να δημιουργεί.

Επίσης και η ακριβοδίκαιη και αναλογική κατανομή του κόστους και των ωφελειών της ανάπτυξης στο κοινωνικό σύνολο.

Στο κρίσιμο ερώτημα από ποιους και για ποιους η ανάπτυξη, η απάντηση μας είναι ξεκάθαρη.

Μια ανάπτυξη που στηρίζεται στην κρατική χρηματοδότηση, το γιγάντιο πρόγραμμα δημοσίων έργων κυρίως για υποδομές, το κράτος – επιχειρηματίας σε εκτεταμένους τομείς, έχει φθάσει στα όριά της.

Να βγάλουμε τη νέα γενιά μπροστά. Να είναι αυτή που θα σηματοδοτήσει τη στροφή και την επανεκκίνηση της ανάπτυξης.

Το σύνθημα να παραμείνουν και να επιστρέψουν τα παιδιά μας στο τόπο μας, το πιο παραγωγικό κεφάλαιο για τη χώρα και να ενισχυθεί τόσο η νέα επιχειρηματικότητα όσο και οι ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην αγορά εργασίας, είναι απόλυτη προτεραιότητα. Είναι εθνικός στόχος.

Δεύτερος εξ ίσου καθοριστικός στόχος είναι η ανασυγκρότηση της ραχοκοκαλιάς της ανάπτυξης που ήταν και πρέπει να είναι και  στο μέλλον η μικρή και η μεσαία τάξη.

Πάνω της θα στηριχθεί το μεγαλύτερο μέρος της αναδιάρθρωσης και της παραγωγής του πλούτου.

Και βεβαίως σε ότι αφορά το κοινωνικό περιεχόμενο της προσπάθειας το ελάχιστο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης, κοινωνικής προστασίας και ασφάλειας για την οικογένεια, συμπληρώνει τις επιλογές μας.

Θέλουμε η οικονομία να στηριχτεί σε δύο πυλώνες:

 

Ο ένας πόλος των μεγάλων, ξένων, διακρατικών επενδύσεων που προέκυψαν και που θα προκύπτουν από διμερείς συμφωνίες.

Ο δεύτερος πόλος της οικονομίας θα συγκεντρώσει ,θα αναδιαρθρώσει, θα επεκτείνει και θα βοηθήσει την εξωστρέφεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, βιομηχανικές, μεταποιητικές.

Τομείς που ενώνουν όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας αλλά και που ενώνουν την εθνική οικονομία με τις περιφερειακές.

Που συνδέουν την παραγωγική κοινωνία της «σκέψης των μυαλών» με την δύναμη της εφαρμογής και του αποτελέσματος. 

Αρχίζουμε από τους μικρομεσαίους, είναι  ο συνδετικός κρίκος.

  • Θέλουμε οδικό χάρτη ώστε οι μεν επιχειρήσεις που επιβίωσαν στην κρίση να ενισχυθούν και να επεκταθούν και εκείνες που δεν άντεξαν την πίεση να βρουν δρόμους προσβασιμότητας ξανά στην παραγωγή και την ανάπτυξη.
  • Θέλουμε να απελευθερώσουμε από την γραφειοκρατία και τους ίδιους του υπαλλήλους ώστε να ασχοληθούν με δημιουργικές και αναπτυξιακές δραστηριότητες.
  • Θέλουμε το κράτος, με την στενή του έννοια, να μην στέκεται εμπόδιο σε ότι παράγει, να περιορίσει τον ρόλο του στην εποπτεία και τον συντονισμό.
  • Θέλουμε την αποκέντρωση όχι για να δημιουργηθεί μία άλλη «άτυπη» γραφειοκρατία και βιλαέτι αλλά για να ενισχύσουμε τις περιφερειακές δομές, τις συνέργειες, την τοπική απασχόληση, τη σύγκλιση και συνοχή.

Ας μη φοβηθούμε να μιλήσουμε για συγκεκριμένα παραγωγικά και αναπτυξιακά θέματα.

Το τι μπορεί να παραχθεί θα συναποφασιστεί περιφερειακά με όλους τους κοινωνικούς και θεσμικούς εταίρους.

Μπαίνουμε στην πρόκληση όμως να προτείνουμε πιλοτικά το πώς μπορεί να παραχθεί και αναλαμβάνουμε δεσμεύσεις ώστε να καταρτιστεί ένα θεσμικό πλαίσιο για την υλοποίηση τους, καταργώντας κάθε τεχνητό, πελατειακό, συστημικό εμπόδιο.

Αυτός θα είναι ο καμβάς των προγραμμάτων μας, των συμφωνιών μας με τις περιφέρειες, τις κοινωνικές δυνάμεις, την παραγωγική τάξη, η νέα μας συμφωνία με όλη την κοινωνία.

Οφείλουμε να οικοδομήσουμε και να στηρίξουμε μια νέα συμφωνία κοινωνίας – κράτους – αγοράς.

Εδώ στη Ρόδο  ο Πρωτογενής Τομέας μαζί με τον Τουρισμό μπορούν να δημιουργήσουν νέες προοπτικές.

Για την παράταξη μας η ρήτρα νησιωτικότητας, οι διακριτές πολιτικές για τα νησιά μας, πρέπει να είναι αναπόσπαστο στοιχείο κάθε κυβερνητικού σχεδιασμού και μέτρου

Εμείς επί Ανδρέα Παπανδρέου νομοθετήσαμε το ειδικό καθεστώς του ΦΠΑ των νησιών.
Με στόχο την οικονομική προστασία τους, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας τους, την ανακούφιση των κατοίκων.

Στηρίξαμε αυτή την επιλογή απέναντι στις απαιτήσεις της τρόικας για την κατάργηση της, αρνηθήκαμε να φέρουμε τέτοια διάταξη στη Βουλή.

Το έκανε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και κατάργησε το ειδικό καθεστώς. Ο κ Τσίπρας εξαπάτησε τους νησιώτες. Δεν πρέπει κανείς να ξεχνά ότι τον Ιανουάριο του 2015 ο Πρωθυπουργός δήλωνε εδώ στη Ρόδο, «στις 26 του μήνα δεν θα γίνεται ούτε συζήτηση για κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ».

Σήμερα η Ρόδος και η Κάρπαθος έχουν ήδη χάσει  τον μειωμένο συντελεστή και μόνο λόγω της δίκης μας πίεσης η Κυβέρνηση αναγκάστηκε να τον παρατείνει -μόνο ως το τέλος του έτους- για τα υπόλοιπα νησιά.

Για μας το θέμα αυτό δεν έχει κλείσει, θα δώσουμε μάχη για τον μειωμένο ΦΠΑ
Η απώλεια της ανταγωνιστικότητας στο τουριστικό προϊόν σε σύγκριση με την Τουρκία, θα αποδειχθεί στο μέλλον -ιδιαίτερα όταν ομαλοποιηθεί εκεί η κατάσταση-κρίσιμο ζήτημα και απειλή οικονομικής συρρίκνωσης για τα νησιά.

Για μας απαιτείται μια αλλαγή του τουριστικού μοντέλου, γιατί δεν αρκεί να έχουμε μεγάλο όγκο αφίξεων αλλά τα έσοδα να είναι αντιστρόφως ανάλογα.

Απαιτείται ισόρροπη ανάπτυξη και ένας Περιφερειακός Σχεδιασμός  με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων. Είναι σημαντικό να λειτουργήσει το Παρατηρητήριο  Αειφόρου Τουρισμού που είχε δημιουργηθεί από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή με πόρους του ΕΣΠΑ και ήταν υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

Συνέδριο, μαζικό, ποιοτικό, ανοιχτό και Δημοκρατικό. Ένα συνέδριο της Κοινωνίας.

Για πρώτη φορά σε συνέδριο πολιτικού Φορέα θα είναι η κοινωνία κυρίαρχη.

Το 50% των συνέδρων μας, θα είναι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, των Συνδικαλιστικών Σωματείων, των Επιστημόνων, των Επιμελητηρίων, της Νέας Γενιάς.

Θα είναι αιρετοί εκπρόσωποι της κοινωνίας σε διάφορες συλλογικότητες.

Ανοίγουμε την Παράταξη στους Πολίτες.

Δίνουμε και πάλι πίσω την Παράταξη στο Λαό.

Επιτέλους τέλος στους μονολόγους των πολιτικών και των στελεχών με την κοινωνία παρατηρητή.

Είναι η ώρα να ακούσουμε.

Να ακούσουμε τους εκπροσώπους των ζωντανών κοινωνικών δυνάμεων του τόπου να μας καταθέτουν τις απόψεις τους, τις προτάσεις τους, τις προσδοκίες και τα οράματά τους. Να συνδιαμορφώσουμε την πρότασή μας.

Ακούω τις αντιδράσεις, όλων όσων είχαν συνηθίσει σε συνέδρια μηχανισμών.

Είναι όμως η ώρα να αλλάξουμε και θα αλλάξουμε.

Στο Συνέδριό μας θα αποφασίσουμε την Οργανωτική Λειτουργία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Προχωράμε στη φάση αυτή, στη συγκρότηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ως ενιαίου πολυκομματικού φορέα, με σεβασμό στα κόμματα και τις κινήσεις που την αποτελούν. Και αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για τον στρατηγικό στόχο της δημιουργίας του ενιαίου φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης.

Για το τελικό βήμα του ενιαίου φορέα, για να είναι στέρεο, απαιτείται πρώτα η όσμωση των συνιστωσών και η δυναμική στην κοινωνία.

Απαιτούνται οπωσδήποτε εξάλλου, ειδικές αποφάσεις των κομμάτων που δεν έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα.

Άλματα στο κενό δεν κάνουμε. Ο δρόμος προς το Συνέδριο είναι ανοιχτός, χωρίς εμπόδια και επικίνδυνες στροφές. Είμαστε αποφασισμένοι να τον διαβούμε όλοι μαζί, ενωμένοι. Όσο περισσότεροι τόσο πιο δυνατοί.

Όσο αφορά την εκλογή ηγεσίας από τη βάση, αποτελεί δική μου πρόταση και δέσμευση και αναφέρεται  στη συγκρότηση του ενιαίου φορέα. Όλα θα γίνουν με τη σειρά τους και στην ώρα τους.

Δημιουργούμε μαζί την νέα μεγάλη παράταξη της Κεντροαριστεράς.

Θέτουμε τις βάσεις για την Προοδευτική Διακυβέρνηση της χώρας.

Σ’ αυτή την πορεία, ζητώ την συμμετοχή ΟΛΩΝ.

Είναι η ώρα της ενότητας της Κεντροαριστεράς.

Επιστρέψαμε.

Δυναμώνουμε καθημερινά.

Όχι στα λόγια, αλλά με πράξεις.

Με τις αποσκευές μας γεμάτες εμπειρίες και μαθήματα, ενωμένοι,

αποφασισμένοι,

ξεκινούμε για το μεγάλο ταξίδι,

με προορισμό την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας.

Γιατί η θέλησή μας είναι πιο δυνατή από τα εμπόδια.

Γιατί τα όνειρά μας είναι πιο δυνατά από τις αναμνήσεις μας.”