Σχόλιο Τομέα Οικονομικών για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και τις αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών

Οι αντικρουόμενες πολιτικές της Νέα Δημοκρατίας αλλά και δηλώσεις των κ.κ. Θεοχάρη-Μαρινάκη για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών αναδεικνύουν την κρυφή ατζέντα της, που επιμελώς απέκρυψε προεκλογικά.

Μεταξύ άλλων, είχαμε ρωτήσει τη Νέα Δημοκρατία για το περιεχόμενο της σχετικής μελέτης που ανέθεσε στο ΙΟΒΕ, αλλά απάντηση δεν πήραμε ούτε εμείς ούτε  οι θεσμικοί τους φορείς. 

Επίσης, είχαμε ρωτήσει τη Νέα Δημοκρατία τι συμβαίνει με την καθυστέρηση της διασύνδεσης των POS με την ΑΑΔΕ και τότε δεν πήραμε απάντηση.

Το μέγεθος της φοροδιαφυγής και ο άδικος χαρακτήρας του φορολογικού συστήματος, που με τις ευθύνες της κυβέρνησης διευρύνει τις ανισότητες και υπονομεύει τον υγιή ανταγωνισμό, δεν αντιμετωπίζονται χωρίς σοβαρό διάλογο και προτάσεις.

Όπως, όμως,  αποδεικνύεται από  τον τρόπο που μέχρι σήμερα νομοθετεί η Νέα Δημοκρατία το ενδιαφέρον της επικεντρώνεται στις προνομιακές ρυθμίσεις υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων των λίγων και ισχυρών.


Πηγή

Leave a Reply