Ανδρουλάκης: Οι συνεχείς βιβλικές καταστροφές αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει

«Όλοι γνωρίζουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Το θέμα είναι τι κάνουμε. Επενδύουμε στην πρόληψη;», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της αναφορικά με την κακοκαιρία Daniel ασκεί με δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Πιο αναλυτικά η δήλωσή του: 

«Οι πολίτες της Θεσσαλίας βιώνουν μια ανείπωτη τραγωδία. Θρηνούμε νεκρούς. Οι ζημιές σε κατοικίες, υποδομές, καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες είναι τεράστιες. 

Όλοι γνωρίζουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Το θέμα είναι τι κάνουμε. Επενδύουμε στην πρόληψη; 

Οι συνεχείς βιβλικές καταστροφές αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει να προσαρμόσει το κράτος σε αυτές τις νέες συνθήκες. Και αυτό είναι πάρα πολύ κρίσιμο. 

Στη Θεσσαλία, κατέρρευσαν το δίκτυο και τα έργα υδραυλικής θωράκισης πολλών περιοχών της Θεσσαλίας. Αυτό δείχνει ότι πρέπει να κάνουν πολύ περισσότερα από αυτά που έχουν γίνει μέχρι σήμερα. 

Στον Παλαμά οι συνθήκες είναι τραγικές. Σε ένα γήπεδο μπάσκετ υπερήλικες μένουν σε ράντζα. Πρέπει άμεσα, από τη στιγμή που έχει κηρυχθεί η περιφέρεια σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να μεταφερθούν σε ξενοδοχειακές μονάδες. 

Ας δείξει κάποια ανθρωπιά απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους η Κυβέρνηση.

Έχουμε χρέος να κάνουμε πολύ περισσότερα. Δυστυχώς κι εδώ στη Θεσσαλία απεδείχθη περίτρανα ότι δεν έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες για να προστατευθούν οι πολίτες από ακραία καιρικά φαινόμενα. Και το ξαναλέω, όλοι κατανοούμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, αλλά έχουμε χρέος ως κράτος να προσαρμοστούμε σε αυτές τις νέες συνθήκες και όχι συνεχώς να αντιμετωπίζουμε βιβλικές καταστροφές».

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Leave a Reply