“Η καταπολέμηση της φτώχειας είναι πολιτική επιλογή!” – ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Αυτό τόνισε η Γραμματέας Πρόνοιας Έφη Μπέκου, που εκπροσώπησε το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής  στην Ημερίδα του Ελληνικού Δικτύου κατά της Φτώχειας, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. 

Η αύξηση, το 2021, των ποσοστών της φτώχειας, που έφτασε  στο 1/3 του πληθυσμού αναμένεται να  επιδεινωθεί  στα  στοιχεία  για το 2022 . 

Τη δραματική επιδείνωση  αποδεικνύουν όλες οι μελέτες που παρουσιάστηκαν στην Ημερίδα (ΓΣΕΕ, Καταναλωτών, Επιμελητηρίων, κλπ), και αποδεικνύουν τη σπουδαιότητα όλων  των κεντρικών παρεμβάσεων του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου Ν. Ανδρουλάκη.

Επισημάνθηκε η έγκαιρη και ολοκληρωμένη πολιτική μας πρόταση για την κοινωνική στέγαση, για το πλαφόν στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας, για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, που οδηγούν σε απόγνωση ακόμα και τους  συνεπείς δανειολήπτες λόγω και  της  αύξησης των επιτοκίων, για τη μείωση του ΦΠΑ στις τιμές των τροφίμων, για την  αλλαγή της σχέσης άμεσων- έμμεσων φόρων και για τις δημόσιες πολιτικές κοινωνικής συνοχής, που προτείνει το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής.

Αναμένουμε την προγραμματισμένη εντός μηνός, νέα έκθεση  της ΕΛΣΤΑΤ για την κατάσταση των νοικοκυριών στην Ελλάδα, και ελπίζουμε να μην την κρύψει η κυβέρνηση κάτω από το χαλί, ενόψει των εκλογών και της ειδυλλιακής εικόνας που επιχειρείται με τα “καλάθια” και τα vote-pass,  όταν η παγίδα και το σπιράλ της φτώχειας εγκλωβίζει όλο και περισσότερους συμπολίτες μας στον  κοινωνικό αποκλεισμό από κάθε συνθήκη στοιχειώδους,  αξιοπρεπούς διαβίωσης.


Πηγή

Leave a Reply