«Ο κ. Μητσοτάκης ήξερε να υπόσχεται ψευδώς αυξήσεις 25% στον ιδιωτικό τομέα, αλλά δεν μπορούσε να παρέμβει στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων»

Στην εκπομπή «Καλοκαίρι μαζί» του ΑΝΤ1, με παρουσιαστές τη Μαρία Αναστασοπούλου και τον Νίκο Ρογκάκο, μίλησε ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Σχολιάζοντας τις πολύ υψηλές τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, τόνισε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά, που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δεν παρεμβαίνει στο ζήτημα της αποκλιμάκωσης των τιμών, οι οποίες είχαν φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο, τα τελευταία δύο χρόνια, όπου μαίνεται το πρόβλημα της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης. Βλέπουμε ότι ανεβαίνουν πολύ γρήγορα οι τιμές και αποκλιμακώνονται πάρα πολύ αργά. Δεν λειτουργούν οι όροι της αγοράς. Η Κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει, γιατί δεν έχει τη βούληση να το κάνει ή λόγω ανεπάρκειας. Τα τελευταία δύο χρόνια, έχουμε θέσει ως ΠΑΣΟΚ πάρα πολλές φορές το θέμα των ελέγχων. Έχουμε επισημάνει ότι δεν γίνονται έλεγχοι στην αγορά και μαίνεται η κερδοσκοπία. Ειδικά στις τιμές στα τρόφιμα , αλλά και στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Το 65% των Ελλήνων έχουν προμηθευτεί ήδη τα εισιτήριά τους για τα ελληνικά νησιά. Άρα, τα λίγα, αποσπασματικά μέτρα που ανακοινώθηκαν, είναι σταγόνα στον ωκεανό».

Απαντώντας, στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Θάνο Πλεύρη, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν μπορούσε να υπάρξει παρέμβαση στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων επί υπηρεσιακής κυβέρνησης, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος υπογράμμισε: «Άκουσα τον κ. Πλεύρη να λέει ότι δυστυχώς ήταν η συγκυρία των διπλών εκλογών. Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης ήταν στην κυβέρνηση μέχρι τέλος Μαΐου. Ήξεραν να εξαγγείλουν το youth pass των 150 ευρώ ή να υπόσχονται ψευδώς αυξήσεις 25% στον ιδιωτικό τομέα, μολονότι στο μεσοπρόθεσμο έλεγαν για 13%, αλλά δεν μπορούσαν, ενώ έρχεται καλοκαίρι, να δουν τι γίνεται με τις τιμές στα ακτοπλοϊκά. Σε λίγο, οι Έλληνες δεν θα μπορούμε να κάνουμε διακοπές στα νησιά μας. Αυτό είναι το πρόβλημα»

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού για τα ελληνοτουρκικά θέματα, ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισήμανε : «Είναι παράδοξο να ξεκινά μία συζήτηση για διαπραγμάτευση σε πάρα πολύ σοβαρά ζητήματα, τη στιγμή που δεν έχουμε δει από τον κ. Ερντογάν να κάνει στροφή, όσον αφορά στη στάση της Τουρκίας, η οποία ήταν άκρως επιθετική εναντίον της χώρας μας όλα τα τελευταία χρόνια. Την ίδια στιγμή, η Τουρκία δεν έχει σταματήσει να εξοπλίζεται. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό η Ελλάδα να πιέσει τους ευρωπαίους εταίρους αλλά και τις ΗΠΑ να υπάρχει εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία, η οποία αποτελεί έναν ταραξία για την περιοχή. Αν είχαμε μία εξωτερική πολιτική, η οποία θα ήταν περισσότερο διεκδικητική, θα μπορούσαμε με επιχειρήματα να αποδείξουμε ότι η Τουρκία και ο Ερντογάν λειτουργούν απέναντι στην Ελλάδα με τρόπο, που δεν συνάδει με το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Αν έχουμε διεκδικητική εξωτερική πολιτική, μπορούμε να πετύχουμε μεγάλους στόχους, όπως ήταν η ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε.. Δεν μπορεί ο Πρωθυπουργός να μπαίνει σε μία διαπραγμάτευση με τη λογική ότι θα κάνουμε υποχωρήσεις, γιατί έτσι θα κάνει πολλές περισσότερες. Το ζήτημα αυτό το άνοιξε μόνος του ο κ. Μητσοτάκης, σε μία προσωπική συνέντευξή του, γυρνώντας από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Ξεκίνησε μία συζήτηση για πολύ σοβαρά εθνικά ζητήματα, τα οποία επί πολλές δεκαετίες, είναι ανοιχτά, και με την Τουρκία συνεχώς να τα αμφισβητεί. Περιμένουμε, λοιπόν, από τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Μητσοτάκη να ενημερώσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Εμείς ήμασταν πάντα στη λογική της συζήτησης και της συνεννόησης, ειδικά στα εθνικά θέματα».


Πηγή

Leave a Reply