Δευτερολογία Νίκου Ανδρουλάκη στη συζήτηση επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών

Δευτερολογία Νίκου Ανδρουλάκη, Προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη συζήτηση επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών: «Άρση περιορισμών για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εκλογέων εξωτερικού»

Ο κ. Μητσοτάκης εμφάνισε σήμερα τον σεβασμό στα κριτήρια της Κοπεγχάγης για τις συνθήκες καλής γειτονίας ως επιτυχία της Κυβέρνησής του.

Δεν όφειλε ο ίδιος μετά τη συνάντηση στο ΝΑΤΟ με τον κ. Ερντογάν να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς;  Από τη στιγμή μάλιστα, που όπως είπε, αυτή η συνάντηση ήταν τόσο σημαντική; Όφειλε να το κάνει.

Επίσης, είχε χρέος το Υπουργείο Εξωτερικών να απαντήσει στον κ. Στόλτενμπεργκ όπως ανέφερα και προηγουμένως.

Από πού κι ως πού ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ προτρέπει την Ευρωπαϊκή Ένωση να «ξεπαγώσει» τις ενταξιακές διαδικασίες της Τουρκίας, όταν η Τουρκία μονίμως δημιουργεί τεράστια προβλήματα και στη συμμαχία και σε όλη την ανατολική Μεσόγειο;

Και να πάμε στα θέματα των πυρκαγιών.

Ο κ. Μητσοτάκης απαντά σε ερωτήματα, που δεν έθεσε κανείς.

Ποιος ψέγει τη Νέα Δημοκρατία γιατί δεν έχουν έρθει γρηγορότερα τα νέα Canadair;

Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι η γραμμή παραγωγής στον Καναδά ανοίγει, διότι γίνεται μια πολύ μεγάλη ευρωπαϊκή κοινή παραγγελία, στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα, με τις παραλαβές να προβλέπονται  για το 2025 – 2026.

Δεν ψέγουμε για αυτό την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά γιατί έχει έναν σχεδιασμό ύψους περίπου δύο δισεκατομμυρίων, που αφορούν μεταξύ άλλων την πρόληψη, και θέλουμε να μάθουμε τι έχει γίνει με αυτά τα χρήματα.

Η πρόληψη είναι το θέμα.

Υπάρχει στρατηγικό σχέδιο; Υπάρχει εκσυγχρονισμός του σχεδίου πολιτικής προστασίας; Αυτά είναι τα μεγάλα ερωτήματα, στα οποία ο Πρωθυπουργός δεν απάντησε ούτε σήμερα.

Επίσης η Τουρκία, είναι μόνιμο μέλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού.

Και κάτι τελευταίο, επειδή ο Πρωθυπουργός είπε ότι έχει πρωταγωνιστήσει,  -ότι έχει παίξει ρόλο για να είμαι ακριβής-, στην ίδρυση του Μηχανισμού RescEU και επειδή είναι πολύ πιθανό μετά από αυτή τη δήλωσή να δούμε στα sites ή στα media, που στηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία, ότι «RescEU με εντολή Μητσοτάκη», θέλω να σας ενημερώσω ότι όταν ιδρύθηκε ο Μηχανισμός, η Νέα Δημοκρατία ήταν στην αντιπολίτευση. Δεν ήταν Κυβέρνηση.


Πηγή

Leave a Reply