«Αναγκαίος και διαρκής ο αγώνας για τη Δημοκρατία μας» – ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Με την ευκαιρία της 49ης επετείου αποκατάστασης της Δημοκρατίας, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, δήλωσε τα εξής:

«Τυλιγμένη στο γκρίζο από τις στάχτες της πατρίδας μας, η Ελληνική Δημοκρατία στη σημερινή “γιορτή”, πενθεί για τα δάση μας, για τους κόπους των συνανθρώπων μας που έγιναν στάχτη, για το περιβάλλον, το κοινό μας σπίτι, που θα ανθίζει πια μόνο στις αναμνήσεις μας.

Σαράντα εννέα χρόνια πριν, η πατρίδα μας, απαλλάχτηκε από τη Χούντα των Συνταγματαρχών. Οι ηρωικοί αγώνες των Ελληνίδων και των Ελλήνων, που όρθωσαν ανάστημα απέναντι στο δικτατορικό καθεστώς, οι θυσίες όσων εκδιώχθηκαν, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν, παραμένουν “φωτεινός φάρος” ανιδιοτελούς αγάπης για τη Δημοκρατία.

Διδάσκουν σε όλους εμάς σήμερα, αλλά και στις επόμενες γενιές, πως η Δημοκρατία μας δεν είναι δεδομένη, δεν είναι αυτονόητη. Αποτελεί προσωπικό και συλλογικό χρέος όλων μας, σε όποιο θεσμικό και κοινωνικό “μετερίζι” έχουμε ταχθεί, να επαγρυπνούμε αδιαλείπτως, για την προάσπιση, τη θωράκιση, την ενίσχυση και την εμβάθυνση των δημοκρατικών θεσμών.

Η υπονόμευση δικλείδων ασφαλείας του Κράτους Δικαίου, ο ευτελισμός της “καλής νομοθέτησης”, η απαξίωση κοινοβουλευτικών διαδικασιών, οι κυβερνητικές επιθέσεις στις Ανεξάρτητες Αρχές, η κατάφωρη παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών και των προσωπικών δεδομένων, ο υπερσυγκεντρωτισμός της εξουσίας, οι αλλεπάλληλες απόπειρες χειραγώγησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η ευρεία ανησυχία για την ελευθερία του τύπου, η οξεία διόγκωση των κοινωνικών ανισοτήτων, αποτελούν πεδία έντονου προβληματισμού, που πρέπει να μας αφυπνίσουν όλους.

Περήφανοι για τους αγώνες του Λαού μας, αναγεννημένοι από την εμπιστοσύνη του Ελληνικού Λαού, με οδηγό τη δημοκρατική μνήμη, συνεχίζουμε αποφασισμένοι να υπηρετήσουμε αξιόπιστα, δυναμικά και ωφέλιμα, εντός και εκτός Κοινοβουλίου, τους δημοκρατικούς θεσμούς της πατρίδας μας, το συλλογικό δημόσιο συμφέρον και τις πραγματικές ανάγκες κάθε πολίτη».


Πηγή

Leave a Reply