«Πρέπει να ντρέπονται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης που επιτρέπουν στον καταδικασμένο Κασιδιάρη να κάνει εκπομπές μέσα από τη φυλακή»

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εμφανίστηκε σήμερα στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου.

Ερωτηθείς για το θέμα του κόμματος Κασιδιάρη, υπογράμμισε ότι: «Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να δημιουργήσουν μία τοξική αντιπαράθεση, χωρίς ουσιαστικά να κοιτούν πως θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Κι εμείς καταθέσαμε τις αντιρρήσεις μας αλλά είπαμε ότι σε αυτό το ύψιστο θέμα δημοκρατία πρέπει να δείξουμε μία ενιαία στάση. Σήμερα πρέπει να ντρέπονται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, που επιτρέπουν στον καταδικασμένο για εγκλήματα Η. Κασιδιάρη να κάνει εκπομπές και να στέλνει μηνύματα μέσα από τη φυλακή. Φτάσαμε σήμερα να αναρωτιόμαστε πως γιγαντώθηκε το φαινόμενο; Εμείς είχαμε πάρει πρωτοβουλίες, από τότε που ζούσε η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, για να τελειώνουμε μια και καλή με αυτό το ναζιστικό μόρφωμα. Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα, για δεν συντάσσεται στον κοινό αγώνα για να μην μπει ο Κασιδιάρης μέσα στη Βουλή».

Ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σχολίασε τα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών, επισημαίνοντας: «Θυμάστε τον κ.Τσίπρα που σε μία φάση αυτοκριτικής έλεγε ότι είχαν ψευδαισθήσεις και όταν έγιναν κυβέρνηση αντιλήφθηκαν τι έγινε; Ο κ.Τσίπρας είχε ψευδαισθήσεις ότι μαζί με τον κ. Βαρουφάκη θα άλλαζαν νόμισμα, θα μπορούσαν να διαπραγματευτούν, θα έσκιζαν το μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο. Τελικά το πλήρωσε ο ελληνικός λαός. Δεν θα το πληρώσει δεύτερη φορά. Δεν καταλάβατε τι πραγματικά έγινε τα προηγούμενα χρόνια και συζητάμε ακόμη και σήμερα αν υπάρχει προγραμματικό πλαίσιο συνεργασίας, με έναν αμετανόητο άνθρωπο; Είναι αδιανόητο».

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος  ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΜΕΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, σημειώνοντας : «Εμείς με την ενίσχυση των ποσοστών μας και τη δύναμη που θα μας δώσει ο ελληνικός λαός θα καθίσουμε στο τραπέζι μαζί με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις. Ζητούμενο είναι να βρεθεί ένα πλαίσιο συνεννόησης, το οποίο δεν υπάρχει με τον κ.Βαρουφάκη. Εμείς επιμένουμε προγραμματικά. Δεν έχουμε καμία εμμονή με τον κ. Μητσοτάκη και τον κ.Τσίπρα. Λέμε ότι κυβέρνησαν και οι δυο και τα μοντέλα διακυβέρνησής τους απέτυχαν. Δεν επιβάλλουμε πρωθυπουργό. Θα συζητήσουμε με τις άλλες δυνάμεις δημοκρατικά για να συμφωνήσουμε για την επιλογή του πρωθυπουργού».

Ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κατέληξε λέγοντας: «Εμείς εδώ και πολλούς μήνες, έχουμε καταθέσει προτάσεις για την κοινωνική κατοικία, το ιδιωτικό χρέος, τα μόνιμα μέτρα ενίσχυσης που δεν είχε πάρει ο κ.Μητσοτάκης εδώ και τέσσερα χρόνια και τα εξήγγειλε προεκλογικά. Ζητούσαμε να μπει πλαφόν στα επιτόκια των δανείων και τελικά έγινε και αυτό προεκλογικά, σε συνεργασία με τις τράπεζες».


Πηγή

Leave a Reply