Τα είπε όλα ο Χρυσόγονος για την συμφωνία: Τα μέτρα είναι οριζόντια, τα αντίμετρα είναι επιμέρους και τελούν υπό αίρεση-Άρα η συμφωνία είναι επώδυνη!

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος χαρακτήρισε μιλώντας στο ραδιόφωνο north 98 και τον Βαγγέλη Γιακουμή για τη συμφωνία, τα μέτρα και τα αντίμετρα  ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Το κακό είναι ότι τα μέτρα είναι οριζόντια, τα αντίμετρα είναι επιμέρους και τελούν υπό αίρεση. Άρα η συμφωνία είναι επώδυνη και προσθέτει μέτρα που λόγω της υπεραπόδοσης , δημοσιονομικά ήταν αχρείαστα».

Ταυτόχρονα ανέφερε πως «επαναδραστηριοποιείται η σοσιαλιστική τάση του ΣΥΡΙΖΑ όπως άλλωστε προβλέπει το καταστατικό του κόμματος» και πρόσθεσε λέγοντας:

«Μέσα στο πλαίσιο λειτουργίας του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ επανασυστήνουμε την σοσιαλιστική τάση όπως την είχαμε ιδρύσει το 2011 -2012 με ανθρώπους και στελέχη προερχόμενα από τον προοδευτικό χώρο. Κοινή συνισταμένη όλων μας, είναι να μεγαλώσει κομματικά ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι τώρα που τα μέλη του είναι μερικές μόνο χιλιάδες και έχει περιοριστεί. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα θέλει να μακροημερεύσει τότε θα πρέπει να ανοίξει τις πόρτες του και να κάνει μαζικές εγγραφές μελών, διότι αν συρρικνωθεί τότε οργανωτικά δεν θα έχει μέλλον».