«Οι Ευρωομάδες όλων των κομμάτων πρέπει να δημοσιοποιήσουν ποιοι ευρωβουλευτές τους πλήρωσαν τους φόρους που τους ζήτησε η ΑΑΔΕ και ποιοι όχι»

Βασικά σημεία της συνέντευξης του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Αντιπροέδρου της Βουλής σήμερα στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι»: 

Για την επίκαιρη ερώτηση για τη φορολόγηση των ευρωβουλευτών: «Ο κ. Μαριάς, ως ευρωβουλευτής, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας γιατί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων είχε ζητήσει μετά το 2014 στους ευρωβουλευτές να φορολογηθούν στην Ελλάδα και να πληρώσουν εισφορά αλληλεγγύης. Ωστόσο, το ΣτΕ έκρινε ότι όσοι ευρωβουλευτές έχουν ήδη πληρώσει θα πρέπει να λάβουν πίσω τα χρήματά τους, ενώ κανένα θέμα δεν τίθεται για αυτούς που δεν έχουν πληρώσει καθόλου όσα ζήτησε η ΑΑΔΕ. Δυστυχώς ενώ η κυβέρνηση ήξερε ότι η ΑΑΔΕ έχει ζητήσει τη φορολόγηση και οι ευρωβουλευτές έχουν κάνει προσφυγή στο ΣτΕ, δεν προχώρησε σε καμία σχετική νομοθετική ρύθμιση. Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο πέντε ευρωβουλευτές έχουν φορολογηθεί κανονικά. Θα μας πουν τα κόμματα ποιοι ευρωβουλευτές δεν πλήρωσαν τους φόρους τους; Θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους, βάσει της απόφασης του ΣτΕ, όσοι είχαν φορολογηθεί; Θα κάνει κάτι η κυβέρνηση για να κάνει νομοθετική ρύθμιση για αυτό; Γίνεται ο Έλληνας Ευρωβουλευτής να μη φορολογείται, αλλά να πληρώνει ο συνεπής Έλληνας φορολογούμενος;

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκης, έχει πληρώσει τη φορολογία που είχε επιβληθεί από την ΑΑΔΕ και την εισφορά αλληλεγγύης και είμαι σίγουρος ότι δεν θα ζητήσει πίσω αυτά τα χρήματα στηριζόμενος στην απόφαση του ΣτΕ. Η κυβέρνηση πρέπει να νομοθετήσει σχετικά για να ρυθμίσει το θέμα. Γιατί, η απόφαση του ΣτΕ στηρίζεται στο ότι δεν υπάρχει καμία σχετική νομοθετική πρόβλεψη. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχω λοιπόν, φαίνεται ότι η πλειοψηφία των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ δεν έχουν πληρώσει τη φορολογία.

Από τη στιγμή που υπάρχουν σχετικά δημοσιεύματα, οι ευρωομάδες όλων των κομμάτων πρέπει να δώσουν στη δημοσιότητα τα ονόματα των ευρωβουλευτών που πλήρωσαν τους φόρους τους και εκείνων που δεν πλήρωσαν. 


Πηγή

Leave a Reply