«Μόνο το ΠΑΣΟΚ έκανε Νόμο για την προστασία της κύριας κατοικίας»

Στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο, συμμετείχε το πρωί της Τρίτης η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Εισαγωγικά, η Λαρισαία Βουλευτής δήλωσε πως «είναι “τραυματισμένο” το Κοινοβούλιο από τις τραγικές απώλειες των δύο αξιόλογων Βουλευτών, πρωτίστως Ανθρώπων, των αείμνηστων  Μανούσου Βολουδάκη και Νεκτάριου Σαντορινιού», σημειώνοντας ότι «δεν το λέμε αυτό επειδή έφυγαν τόσο πρόωρα, αλλά επειδή ήταν τόσο αξιόλογοι ».

Εν συνεχεία, απαντώντας στις ερωτήσεις για το μείζον θέμα των πλειστηριασμών υπογράμμισε ότι «το 2010 με Νόμο της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, και μάλιστα μέσα στη δίνη των περιορισμών της οικονομικής κρίσης, για 1η φορά θεσπίστηκε η προστασία της πρώτης κατοικίας, δηλαδή δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία σε συνανθρώπους μας, με συγκεκριμένα κριτήρια, να σώσουν το σπίτι τους. Οφείλω να υπενθυμίσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε το Νόμο ΠΑΣΟΚ του 2010. Όχι μόνο δεν τον ψήφισε, αλλά όταν έγινε Κυβέρνηση, τον κατήργησε (με το Νόμο 4605/2019) και άνοιξε την πόρτα στα funds. Ακριβώς στα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία κατήργησε απόλυτα την προστασία της κύριας κατοικίας (με το Νόμο 4738/2020)».

«Εμείς καταθέσαμε συγκεκριμένη Τροπολογία στη Βουλή, μια ολοκληρωμένη πρόταση δεύτερης ευκαιρίας. Περιλαμβάνει αποτελεσματικές διατάξεις για την προστασία της κύριας κατοικίας, με αντικειμενικά κριτήρια.Επιπλέον, προστασία της αγροτικής γης, ώστε να μπορεί ο αγρότης να κρατήσει τα αναγκαία στρέμματα για να βιοπορίζεται. Περιλαμβάνουμε, επίσης, δικαίωμα να μπορεί ο οφειλέτης, να κάνει προσφορά πριν πωληθεί το δάνειό του σε funds. Ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε την τροπολογία μας», επισήμανε η Ε. Λιακούλη.

Η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας στηλίτευσε το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι από τη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ μιλούν «πέριξ του ζητήματος, αποφεύγοντας την ουσία του θέματος των επικείμενων δεκάδων χιλιάδων πλειστηριασμών», ενώ επιπροσθέτως ανέδειξε «τα καταστροφικά πεπραγμένα των Κυβερνήσεων ΝΔκαι ΣΥΡΙΖΑ στο πεδίο των “κόκκινων” δανείων», υπογραμμίζοντας ότι «μόνο το ΠΑΣΟΚ έκανε Νόμο για την προστασία της κύριας κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών και όση φλυαρία κι αν ακούμε τώρα, από την Κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, επί της ουσίας δεν έχουν να επιδείξουν τίποτε θετικό για το θέμα, παρά μόνο τις προσπάθειες και των δύο να καταργήσουν τον μόνο νόμο προστασίας της α κατοικίας , το νόμο του ΠΑΣΟΚ ».


Πηγή

Leave a Reply