Παύλος Χρηστίδης:”Δεν τελείωσε η πανδημία, υπάρχει και το θέμα της οικονομίας και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε”

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» και στη Δημοσιογράφο Κατερίνα Παπαβασιλείου

Στο κομμάτι της υγείας και το Κίνημα αλλαγής και η Φώφη Γεννηματά, από την πρώτη στιγμή έχει σταθεί δίπλα στους επιστήμονες σε όλους αυτούς που ακούμε τις τελευταίες εβδομάδες να μας δίνουν συμβουλές για να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού. Ειδικά τον κ. Τσιόδρα ο οποίος έχει αναδειχθεί σε μια ιδιαίτερη προσωπικότητα, γι αυτό και χρίζει της απόλυτης αποδοχής των ελληνικών πολιτών. Από και πέρα, εκτός από τη συζήτηση που αφορά την υγεία και σε αυτή πρέπει να δώσουμε μεγάλη έμφαση και τις προσεχείς μέρες γιατί δεν τελείωσε η πανδημία, υπάρχει και το θέμα της οικονομίας και σε αυτή την κατεύθυνση εμείς βάζουμε δυο σημεία:

1. Την στήριξη σε όλους τους συμπολίτες μας που είναι πιο ευάλωτοι και έχουν χτυπηθεί από την πρώτη στιγμή, μένοντας στο σπίτι. Η στήριξη αυτή πρέπει να είναι γενναία, ειλικρινής και ολοκληρωμένη. Για πάνω από 40 μέρες οι άνθρωποι αυτοί δεν είχαν πάρει ούτε ευρώ από την κυβέρνηση, τώρα ξεκίνησε να μπαίνει το ποσό των 800 ευρώ.

2. Ο τρόπος με τον οποίο θα προχωρήσουμε στην ανάταξη της ελληνικής οικονομίας και θα ξαναστήσουμε την πραγματική οικονομία , η οποία έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα.

Εμείς ήδη επεξεργαζόμαστε σειρά προτάσεων που αφορούν την οικονομία και τον τουρισμό. Έχουμε συζητήσει με τον κ. Ρέτσο και με όλους τους παράγοντες του τουρισμού αλλά και με εποχιακούς εργαζόμενους.

Μετά από τις τηλεδιασκέψεις της προέδρου με διάφορους φορείς που είναι στην πρώτη γραμμή. υπάρχει ένας γόρδιος δεσμός με ζητήματα που μπορεί να επανέρχονται και γι΄αυτό λέμε πως η πανδημία δεν περνάει επειδή η δική μας καμπύλη στην Ελλάδα είναι καλή, αυτό σχετίζεται και με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τον υπόλοιπο πλανήτη.

Στην Ελλάδα έχει δεχθεί ένα τεράστιο πλήγμα η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, η οποία δεν δουλεύει εδώ και πολλές εβδομάδες. Έχει δεχθεί τεράστιο πλήγμα ο χώρος των εργαζομένων σε αυτές τις επιχειρήσεις , στον ιδιωτικό τομέα μιλάμε για την συντριπτική πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων της χώρας οι οποίοι αυτή τη στιγμή δεν δουλεύουν. Οι δικηγόροι δεν ξέρουν πότε θα ξεκινήσουν τα δικαστήρια, το ίδιο και οι μηχανικοί με τα εργοτάξια. Όσοι είναι λογιστές και οικονομολόγοι έχουν πάρει ένα πολύ μεγάλο βάρος της διαχείρισης πάνω τους και αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Εδώ λοιπόν χρειάζεται καθαρό σχέδιο.

Εμείς στηρίζουμε την λογική του ισχυρού κράτους που παίρνει γενναία μέτρα. ​Αυτό λέγαμε και λέμε πάντα, αυτή είναι η σοσιαλδημοκρατία και έτσι τοποθετείται στα πράγματα. Το ευχάριστο είναι πως ένα κομμάτι της ΝΔ αναγνωρίζει ότι χρειάζεται ισχυρό ΕΣΥ και ισχυρό κράτος. Όσα λέγαμε και μας χαρακτήριζαν λαϊκιστές. Σ’ αυτή την κατεύθυνση είμαστε εμείς, που έχουμε βάλει την σφραγίδα μας και στο εθνικό σύστημα υγείας και στα εργασιακά δικαιώματα και στην δημόσια εκπαίδευση, θα δώσουμε έμφαση στην Ελλάδα μετά. Αυτό είναι και το πλαίσιο στο οποίο θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο, του Κινήματος Αλλαγής την επόμενη εβδομάδα, για να βάλουμε την ατζέντα για το πώς η Ελλάδα θα αναστηλωθεί μετά από αυτή την κρίση .

ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Είναι απαραίτητο. Πρέπει να δούμε ποιος είναι ο ρόλος του δημοσίου στη σφαίρα του ιδιωτικού, αυτό είναι κάτι το οποίο για εμάς αφορά την οικονομία και για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίσουμε νέες ανισότητες, από αυτές που ήδη αντιμετώπισαν οι Έλληνες πολίτες, στην δεκαετή κρίση που αφήσαμε πίσω μας. Αλλά και στο κομμάτι των δικαιωμάτων, των ελευθερίων, στον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες θα επιστρέψουν στην εργασία τους και οι ζωές τους δεν θα αλλάξουν προς το χειρότερο, δεν θα παραβιαστούν τα δικαιώματα τους.

Η ένταξη του ψηφιακού κόσμου στην καθημερινότητά μας, πρέπει να εγγυάται τα δικαιώματα και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το έχουν στο μυαλό τους και οι κυβερνητικοί παράγοντες και κάθε Έλληνας πολίτης.

Ένα κόμμα σαν το δικό μας , με την δική μας ιστορία, είναι εδώ για να εγγυηθεί τα συνταγματικά μας δικαιώματα.

Η έμφαση στην οικονομία θα έχει να κάνει με την προστασία των πιο ευάλωτων ομάδων, αυτοί έχουν πολύ μεγάλη σημασία, καθώς όμως και με την ενίσχυση μεγάλων επιχειρήσεων, οι οποίες στηρίζουν την οικονομία όλα αυτά τα χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΟΛΟΓΙΑΣ:

Τα σενάρια των εκλογών παράγονται και αναπαράγονται από ανθρώπους που είναι πέριξ του Μεγάρου Μαξίμου. Όποιος αυτή τη στιγμή φαντάζεται ότι η χώρα μπορεί να πάει σε εκλογές, νομίζω ότι διαπράττει θεσμική ύβρη.

Αν το πάρει απόφαση ο κ. Μητσοτάκης εδώ είμαστε να μετρηθούμε και απέναντι στην ιστορία και απέναντι στους πολίτες, οι οποίοι έχουν ανάγκη στήριξης. Τώρα έχει ενδιαφέρον ότι ο κ. Τσίπρας ζητά από τον κ. Μητσοτάκη να μην κάνει ότι έκανε ο ίδιος το 2015.

Η ουσία του ζητήματος είναι πως τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της υγείας χιλιάδων συμπολιτών μας, να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο οι ΜΕΘ να γεμίσουν, και στην συνέχεια να διαμορφώσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, την εγγύηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και μια σειρά ακόμα επιλογών που τις έχει ανάγκη ο κόσμος σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.


Πηγή