«Ισχυρή δημοκρατία και ισχυρό κοινωνικό κράτος, για πραγματικά ελεύθερους και ασφαλείς πολίτες»

Προσκεκλημένος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, με τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου, ήταν σήμερα το πρωί ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Συζητώντας τα οικονομικά δεδομένα της χώρας, ο κ. Μάντζος τόνισε ότι «ακούσαμε τον κύριο Πρωθυπουργό και τους υπουργούς να προσπαθούν να μας πουν τι κάνουν. Εγώ θα ρωτήσω πότε θα μάθουμε τι δεν κάνουν» και διερωτήθηκε: «Γιατί δεν μείωσαν τον ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, που όχι μόνο είναι αντι-αναπτυξιακός αλλά ναρκοθετεί την αγοραστική δύναμη των πολιτών; Γιατί δεν κάνει τίποτα απέναντι στα μαύρα στατιστικά της Eurostat ότι είμαστε μία από τις λίγες χώρες της ΕΕ στην οποία το ποσοστό φτώχειας αυξάνει; Γιατί δεν κάνει κάτι, όχι μόνο για να παρακρατήσει, αλλά και για να μην αυξήσει τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας, που τον Σεπτέμβριο ανέρχονταν σε 500 εκατ. ευρώ;».

Σχετικά με το ότι η Ελλάδα έχει την τρίτη ακριβότερη αγορά ενέργειας στην ΕΕ, ο Δ. Μάντζος επανέλαβε την επί μήνες πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, ξεκαθαρίζοντας ότι «συμφωνούμε το Κράτος να δίνει αυτά που μπορεί. Εμείς δεν συμμετείχαμε σε καμία πλειοδοσία δημοσιονομικού λαϊκισμού. Το πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος κάνει ακριβώς αυτό: Παίρνει ένα βάρος από τους καταναλωτές και από το Κράτος και το ρίχνει εκεί που αναλογεί: στις πλάτες των ενεργειακών εταιρειών. Αυτή είναι μία κοινωνικά δίκαιη πρωτοβουλία που επιτέλους πρέπει να ληφθεί».Αναφορικά με την υπόθεση βιασμού ανηλίκου στον Κολωνό, ο κ. Μάντζος επανέλαβε ότι «μόνο η Δικαιοσύνη, ελεύθερα και ανεπηρέαστα, μπορεί να ρίξει φως εις βάθος και να μάθουμε όλη την αλήθεια» και υπογράμμισε πως «ο ποινικός λαϊκισμός και οι κοινωνικοί αυτοματισμοί είναι κακοί σύμβουλοι σε αυτές τις περιπτώσεις. Πρέπει να ομονοήσουμε πως ούτε κόμματα βιαστών υπάρχουν, ούτε όμως νόμοι και ποινικοί κώδικες που να ευνοούν τον βιασμό. Η μόνη πολιτική αλήθεια -αυτό που πρέπει να μείνει από όλη αυτήν την υπόθεση- είναι η ανάγκη να έχουμε αποτελεσματικές κοινωνικές δομές υποστήριξης της οικογένειας και των παιδιών. Ισχυρό κοινωνικό κράτος και ισχυρή δημοκρατία για πραγματικά ελεύθερους και ασφαλείς πολίτες. Να σπάσουμε το νόμο της σιωπής», κατέληξε ο Δημήτρης Μάντζος.


Πηγή

Leave a Reply