Παύλος Χρηστίδης: «Η διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση φέρνει νέα lockdown και ασφυξία στο ΕΣΥ»

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, στην εκπομπή «ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ» με τους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο.

Η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση φέρνει νέα lockdown και ασφυξία στο ΕΣΥ.

Υπάρχει προχειρότητα στον τρόπο λήψης μέτρων και αυτό αποδεικνύεται από τα λεγόμενα των ίδιων των κυβερνητικών παραγόντων.

Πριν από ένα μήνα ο κ. Μητσοτάκης και μια σειρά υπουργών του έλεγαν ότι δεν υπάρχει σενάριο lockdown κατηγορηματικά είτε σε κεντρικό είτε σε περιφερειακό επίπεδο. 

Δυστυχώς ο τρόπος με τον οποίο πορεύθηκε η κυβέρνηση άφησε τρύπες που οδήγησαν στο lockdown της Θες/νίκης και των Σερρών με ανοιχτό το ενδεχόμενο και για την Αττική πιά και αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο και επίπονο για τους πολίτες υγειονομικά και οικονομικά.

Αυτή τη στιγμή από τις 119 κλίνες ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης οι 74 κλίνες είναι ΜΕΘ covid από αυτές οι 57 είναι ήδη κατειλημμένες ενώ υπάρχουν 297 διασωληνωμένοι λόγω covid.

Αυτό σημαίνει πως πολύ γρήγορα θα γεμίσουν.

Παράλληλα σε συναγερμό έχει τεθεί το νοσοκομείο “Παπανικολάου” στη Θεσσαλονίκη μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 24 θετικών κρουσμάτων κορονοϊού στο προσωπικό του νοσοκομείου.

Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να αφήσει τα εύκολα λόγια να πάρει μέτρα γιατί η ανεπάρκεια και η φοβικότητά της την έχει οδηγήσει σε αυτά τα αδιέξοδα που βιώνουμε όλοι μας.


Πηγή