Κοινωνικός τουρισμός 2022. Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα

Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των αιτήσεων για το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ΔΥΠΑ 2022-2023

 

Την Κυριακή 3 Ιουλίου 2022 έληξε η προθεσμία για τους παρόχους τουριστικών καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στο Μητρώο Παρόχων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2022-2023

 

Ως εκ τούτου τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των αιτήσεων για το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ΔΥΠΑ 2022-2023

 

Οι φετινές αυξημένες τιμές επιδότησης αφορούν σε όλες τις κατηγορίες καταλυμάτων (5-12% σε ξενοδοχεία και 3-8% σε ενοικιαζόμενα δωμάτια), ώστε να καλυφθεί το αυξημένο κόστος και να εξασφαλιστεί μεγάλη συμμετοχή.

 

 

Επιπλέον, για το μήνα αιχμής Αύγουστο 2022 προβλέπεται αύξηση της επιδότησης κατά 20% όπως και πέρυσι, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή των τουριστικών επιχειρήσεων τη συγκεκριμένη περίοδο. Η αύξηση θα ισχύει για όλο το χρόνο για τα καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου.

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%, ενώ για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Σχετικά: Κοινωνικός τουρισμός 2022 ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ. Σε ποιες περιοχές παρέχονται δωρεάν διακοπές έως 13 ημέρες


Πηγή

Leave a Reply