Ποιος αρχηγός κόμματος έκανε “προξενιό” επιχειρηματία με κεντρικό τραπεζίτη;

“Δεν είναι λίγοι στην Κυβέρνηση που προειδοποιούν τον Πρωθυπουργό ό,τι πρόκειται περί επιχειρηματικής “φούσκας”

Μύδροι κατά αρχηγού κόμματος της αντιπολίτευσης εξαπολύονται από εργαζόμενους και συνδικαλιστές μεγάλης Ναυπηγικής βιομηχανίας, από την ώρα που πληροφορήθηκαν ότι διαμεσολάβησε σε κεντρικό τραπεζίτη για να του κλείσει ραντεβού με επιχειρηματία. Λέγεται ό,τι οι εργαζόμενοι, που αντιδρούν στην προοπτική ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας να βρεθεί στο τιμόνι του Ναυπηγείου, αμέσως επικοινώνησαν με στελέχη του κόμματος και τους έστειλαν…χαιρετίσματα. Η πληροφορία ότι το πολιτικό πρόσωπο που πριν από λίγο καιρό είχε επιδείξει ενδιαφέρον για τις αγωνίες τους, όχι μόνο δεν βρίσκεται στο πλευρό τους αλλά πίσω από την πλάτη τους κάνει και…”προξενιά” στον επιχειρηματία, έπεσε σαν “βόμβα” στους εργαζόμενους.

Ο επιχειρηματίας, που κατά πολλούς ευνοήθηκε προκλητικά από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ -αφού ήδη του έχει παραχωρηθεί σχεδόν χαριστικά ένα Ναυπηγείο- φαίνεται να βρίσκει κλειστές πόρτες στο Μαξίμου και εναγωνίως προσπαθεί απ’ αλλού προσβάσεις και δίοδο επικοινωνίας. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι στην Κυβέρνηση που προειδοποιούν τον Πρωθυπουργό ό,τι πρόκειται περί επιχειρηματικής “φούσκας” που σύντομα θα σκάσει με ανυπολόγιστες πολιτικές και οικονομικές συνέπειες. Οι επιτελείς του Υπ. Εθνικής άμυνας και ο Υπουργός κ. Ν. Παναγιωτόπουλος, έχοντας πλήρη γνώση των οικονομικών, αμυντικών και εθνικών δεδομένων, ως όλα δείχνουν συγκαταλέγονται σε όλους όσοι αντιδρούν σθεναρά στο ενδεχόμενο να παραχωρηθεί στον ίδιο επιχειρηματία και δεύτερο ναυπηγείο. Από την άλλη, το Υπουργείο Ανάπτυξης και ο Υπουργός Άδωνης Γεωργιάδης -αν και αναρμόδιοι- δηλώνουν ένθερμοι υποστηρικτές του επιχειρηματία δίχως όμως να αιτιολογούν ούτε οικονομοτεχνικά, ούτε σε επίπεδο εθνικού συμφέροντος αυτή τους την εμμονή.

Όπως και να έχει το πράγμα η συνάντηση του κεντρικού τραπεζίτη με τον επιχειρηματία πραγματοποιήθηκε, με τον τραπεζίτη αρχικά να παραξενεύεται με το γεγονός ότι ένας νέος πολιτικός μπαίνει  σε τέτοια “κόλπα” τόσο νωρίς. Μάλιστα, μετά τη συνάντηση με τον επιχειρηματία, ο τραπεζίτης εξέφρασε σε στενό του συνεργάτη μεγάλη επιφύλαξη για τις οικονομικές δυνατότητες του επιχειρηματία.

(σ.σ. Πληροφορίες ότι μετά το τηλεφώνημα του πολιτικού αρχηγού ο τραπεζίτης ξεκίνησε να απαγγέλει…κρητικές μαντινάδες…δεν επιβεβαιώνονται)

Leave a Reply