Νάντια Γιαννακοπούλου: «Κοντά στην αγωνία και τις σκέψεις των πολιτών, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΞΙΟΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Η Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου ξεκίνησε Πρόγραμμα ανταλλαγής απόψεων με πολίτες από όλες τις κοινωνικές κατηγορίες μέσω τηλεδιασκέψεων

Η Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου ξεκίνησε έναν κύκλο τηλεδιασκέψεων. Είναι μία πρωτοβουλία επικοινωνίας που θα συνεχίσει έντονα το επόμενο διάστημα προκειμένου να έρθει σε επαφή και να ανταλλάξει απόψεις με ομάδες από όλες τις επαγγελματικές , ηλικιακές κατηγορίες  αφού οι νέες συνθήκες μας οδηγούν στην προσαρμογή σε τεχνολογικές μεθόδους για την κοινωνική επαφή. Οι δυσκολίες που περάσαμε λόγω της πανδημίας και οι κίνδυνοι που προβάλουν λόγω της οικονομικής κρίσης επιβάλουν συνεχή διάλογο και αυτό είναι η επιδίωξη αυτού του κύκλου τηλεδιασκέψεων.

Η πρώτη συζήτηση ήδη πραγματοποιήθηκε και ήταν με νέους ανθρώπους από την τη Δυτική Αθήνα , περιφέρεια που εκλέγεται η Νάντια Γιαννακοπούλου.  Στόχος των τηλεσυναντήσεων αυτών είναι η δημιουργία ενός ζωντανού διαύλου επικοινωνίας  με τους ανθρώπους που  επηρεάζονται και πλήττονται σε όλα τα επίπεδα  από τη συνολική κρίση που επέφερε η πανδημία στη ζωή μας. Η άμεση, η συνεχής και ουσιαστική επικοινωνία με διαφορετικές ομάδες ανθρώπων αποτελεί τη βάση της πληροφόρησης για την άσκηση πολιτικής προς όφελος των πολιτών. 

 Στα πλαίσια της πρώτης αυτής συνάντησης με νέους, τα σημαντικότερα θέματα που τέθηκαν από όλους τους συμμετέχοντες αφορούσαν:

  • Την επίδραση της πανδημίας στην καθημερινότητα των νέων σε εργασιακό επίπεδο, σε επίπεδο κοινωνικών σχέσεων, στην εκπαίδευση.
  • Την επιπλέον ανησυχία τους για το μέλλον σε σχέση με την επισφάλεια που προκαλεί το ενδεχόμενο ενός νέου κύματος του ιού .
  • Τις ειδικότερες επιπτώσεις που μπορεί να έχει ο κορωνοϊός  στη Δυτική Αθήνα, όσον αφορά την ανεργία και την οικονομική ύφεση.
  • Τις επιπτώσεις στο σύστημα υγείας της περιοχής καθώς η Αγία Βαρβάρα και το Αττικό είναι κέντρα αναφοράς.

Κοινό στοιχείο στις τοποθετήσεις όλων των συμμετεχόντων ήταν η συγκρατημένη αισιοδοξία για την αντιμετώπιση της συνολικής κρίσης σ’ όλα τα επίπεδα, με δεδομένο το γεγονός ενός στοχευμένου πλάνου κατάλληλων μέτρων τόσο για τις ευάλωτες ομάδες, όσο και γενικότερα για ολόκληρη την κοινωνία.

Εξίσου σημαντική ήταν η κοινή διαπίστωση για μία αλλαγή της νοοτροπίας της χώρας μας σχετικά με το παραγωγικό μοντέλο και την ανάπτυξη της συνολικής οικονομίας. Όλοι τόνισαν την αναγκαιότητα της στήριξης των επιχειρήσεων για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας καταλήγοντας ότι  η καταβολή επιδομάτων δε μπορεί να σώσει την ρευστότητα της οικονομίας στην αγορά.

Τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες στην συζήτηση εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους  στο υγειονομικό προσωπικό της χώρας μας αλλά και σε όλους όσοι εργάστηκαν και εργάζονται με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές της πανδημίας.

Οι συζητήσεις συνεχίζονται στην βάση Προγράμματος που έχει τεθεί.


Πηγή