Το υπ. Υγείας παραδέχεται τώρα την αναβολή, αλλά τη «βαφτίζει» μέρος του σχεδιασμού

Τελικώς, μπορεί και από μόνος του να διαψεύσει… τη διάψευσή του και να επιβεβαιώσει όλα όσα οι υγειονομικοί καταλογίζουν στο υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση για την αναβολή των εμβολισμών και τις σχετικές αποκαλύψεις που έκαναν, όπως το ΜΕΤΑ Υγειονομικών | ygeionomikoi.gr, μέσα από έγγραφα.

Ο λόγος για το γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, ο οποίος χθες δήλωνε ότι «δεν υφίσταται κανένα θέμα αναβολής ή ματαίωσης εμβολιασμών», και σήμερα, με νέα δήλωσή του, παραδέχεται καθυστερήσεις και αναβολές στους εμβολιασμούς των υγειονομικών, αλλά τις «βαφτίζει» μέρος του προγράμματος, του επιχειρησιακού σχεδιασμού.

«Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται χωρίς διακοπή και με βάση τον προγραμματισμό της επιχείρησης “Ελευθερία”, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας… Η εκτίμηση με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής, είναι ότι μέχρι τις 20/1/2021 θα εμβολιαστούν περισσότερα από 100.000 άτομα. Ο εμβολιασμός των υγειονομικών ήταν προγραμματισμένο να γίνει σε 3 φάσεις, όπως είχε, άλλωστε, ανακοινωθεί», αναφέρει ανάμεσα στα άλλα και επιτίθεται στους υγειονομικούς και συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους αλλά και στην αντιπολίτευση που έκαναν τις σχετικές καταγγελίες, λέγοντας:

«Κάποιοι επιμένουν να βαφτίζουν τον σχεδιασμό σε τρεις φάσεις, αναβολή. Είναι οι ίδιοι “πρόθυμοι” που θα έσπευδαν να καταγγείλουν και την ακριβώς αντίθετη τακτική»» (εδώ το πλήρες κείμενο της δήλωσης του ΓΓ ΠΦΥ).


Σχετικές αναρτήσεις:


Πηγή