Η κοινή διαδικτυακή συζήτηση ΜΕΤΑ – ΠΑΤΕΚ για τα εργασιακά (23-11-20)

Κοινή διαδικτυακή εκδήλωση πραγματοποίησαν, τη Δευτέρα 23 Νοέμβρη, η συνδικαλιστική παράταξη Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ) και η Πανελλαδική Ανεξάρτητη Ταξική Εργατική Κίνηση (ΠΑΤΕΚ), με θέμα: «Η αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας – Η εργατική απάντηση στις συνθήκες της πανδημίας».

Η εκδήλωση έγινε, ενόψει της προώθησης του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου αλλά και της ανάγκης για το άνοιγμα του διαλόγου ανάμεσα στις ταξικές δυνάμεις, τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες των εργατικών χώρων, για τα σύγχρονα ζητήματα και τις ανατροπές στην εργασία, που επιχειρούν κυβέρνηση και εργοδοσία, με την επίκληση της πανδημίας. Όπως επίσης της ανάγκης να υπερβούμε τη σημερινή κρίση του συνδικαλιστικού κινήματος, ώστε, όσο το δυνατόν πιο συντονισμένα, να συμβάλλουμε στην αναζωογόνηση της ελπίδας και την ταξική ανασυγκρότησή του.

Ομιλητές: Βάσω Αμπελογιάννη (μέλος ΓΣ ΑΔΕΔΥ), Νίκος Κατσίφης (οικοδόμος), Αποστόλης Καψάλης (ερευνητής ΙΝΕ-ΓΣΕΕ).

Παρεμβαίνουν: Κατερίνα Γιαννούλια (μέλος ΔΣ ΠΟΓΕΔΥ), Πάρις Λαυτσής (μέλος ΔΣ ΣΕΤΥΠ, μέλος RADICAL IT), Παναγιώτης Λεοντόπουλος (α/πρόεδρος ΔΣ Σωματείου NOKIA), Χρήστος Μεντής (μέλος ΔΣ Συλλόγου ΟΤΑ ν. Ιωαννίνων), Μάνθος Ταβουλάρης (εργαζόμενος στα Public), Στέφανος Τριανταφυλλίδης (μέλος του σχήματος ΛΑΝΤΖΑ).


Πηγή