Κρύβεται ο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς. Δε θα εμφανιστεί, λέει ο συνήγορός του

Δεν σκοπεύει να εμφανιστεί στις αρχές ο πρώην βουλευτής. Χρήστος Παππάς, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με τον συνήγορό του, Περικλή Σταυριανάκη. Ο θεωρούμενος ως υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, όπως υποστηρίζει ο συνήγορός του επιλέγει να μην παραδοθεί, καθώς αποφάσισε, σε αυτή τη φράση, να μην εμφανιστεί , διότι «θα εκτίσει την πρωτόδικη ποινή πριν φτάσει η υπόθεση στο Εφετείο, οπότε και θα δικαστεί εκ νέου η υπόθεση».

Να σημειωθεί πως, πλην του Χρήστου Παππά, του ευρωβουλευτή, Γιάννη Λαγού, για τον οποίο απαιτείται άρση της ασυλίας από το Ευρωκοινοβούλιο, τα υπόλοιπα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης βρίσκονται πλέον στη διάθεση των αρχών.

Επίθεση από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής δέχτηκε έξω από το σπίτι του Νίκου Μιχαλολιάκου φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ-ΜΠΕ που βρίσκονταν εκεί μαζί με άλλους συναδέλφους του και τηλεοπτικά συνεργεία για την κάλυψη της σύλληψης του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης. Ο φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ-ΜΠΕ καταγγέλλει ότι «ενώ στεκόμασταν απέναντι από την πύλη της πολυκατοικίας, κινήθηκαν εναντίον μας, ήρθαν πάνω μας και μας επιτέθηκαν», ο οποίος περιγράφει ως δράστες «4-5 άτομα, ομοιόμορφα ντυμένα, με μαύρη κουκούλα και μπουφάν που έκρυβαν εντελώς τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και μαύρα γυαλιά». Αφού έσπρωξαν όλους τους φωτορεπόρτερ και τους εικονολήπτες, κατάφεραν να απομονώσουν κάποιους από αυτούς τους οποίους και χτύπησαν. «Με χτυπήσανε, μου έριξαν τη φωτογραφική μηχανή κάτω, χάλασαν τα καλώδια σύνδεσης…», αναφέρει. «Εμένα με εμπόδισαν να κάνω τη δουλειά μου όπως έπρεπε. Κάποιοι συνάδελφοι ξέφυγαν και κατάφεραν να πάρουν φωτογραφίες. Στα βίντεο φαίνεται η αναστάτωση αλλά όλοι προσπαθούσαν να εστιάσουν στον Μιχαλολιάκο και όχι σε αυτό που συνέβαινε σε εμάς», συμπληρώνει ο φωτορεπόρτερ. Καταγγελία έγινε και στην Άμεση Δράση αφού ο φωτορεπόρτερ κάλεσε αμέσως το 100 και τους ενημέρωσε για την επίθεση.

Οι αστυνομικές αρχές αναζητούν τον καταδικασμένο σε κάθειρξη 13 ετών, ώστε να οδηγηθεί στις φυλακές. Λίγο μετά την έκδοση της απόφασης, αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο σπίτι που ο Παππάς έχει δηλώσει ως μόνιμη κατοικία. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, πραγματοποιήθηκε έρευνα και σε σπίτι συγγενικού του προσώπου. Οι αστυνομικοί τον έχουν αναζητήσει σε έξι με επτά μέρη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενώ η έρευνα έχει επεκταθεί και εκτός Αττικής.

Λαγός: Καλεί την εισαγγελέα, Αδαμαντία Οικονόμου, ως μάρτυρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Στο μεταξύ, θέμα χρόνου είναι να οδηγηθεί πίσω από τα κάγκελα της φυλακής ο Λαγός, με την άρση ασυλίας του να βρίσκεται προ των πυλών. Ωστόσο, συνεχίζει να προκαλεί και μετά την καταδίκη του. Όπως ανακοίνωσε, εντός της ερχόμενης βδομάδας θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και καλεί την εισαγγελέα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Αδαμαντία Οικονόμου, ως μάρτυρα, «θα επικαλεστώ τη μαρτυρία της», όπως λέει.

Στη φυλακή η ηγεσία της Χρυσής Αυγής – Oλόκληρη η ιστορική απόφαση

Το δικαστήριο οδηγεί στηνφυλακή τους καταδικασθέντες ως «διευθυντήριο» της εγκληματικής οργάνωσης: Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο, Χρήστο Παππά, στους οποίους επιβλήθηκαν ποινές 13 ετών κάθειρξης και ποινές φυλάκισης 6 έως 8 μηνών και Αρτέμη Ματθαιόπουλο που καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη.

Για τον ευρωβουλευτή Λαγό, δρομολογείται τις επόμενες ημέρες η διαδικασία για την ενημέρωση του Ευρωκοινοβουλίου, ώστε να κριθεί το θέμα της άρσης ασυλίας του.

Στης φυλακή επίσης και οι καταδικασθέντες ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης πρώην βουλευτές Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης που καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 6 ετών, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Νικόλαος Κούζηλος με κάθειρξη 7 ετών και Νίκος Μίχος με 5ετή φυλάκιση.

Φυλακή επίσης αποφάσισε το δικαστήριο για 13 συγκατηγορουμένους του Γιώργου Ρουπακιά για τη δολοφονία Φύσσα ο οποίος έχει καταδικασθεί σε ισόβια και 14ετή κάθειρξη. Πρόκειται για τους καταδικασμένους σε κάθειρξη 10 ετών Γιώργο Πατέλη (πηρυνάρχης Νίκαιας) και Ιωάννη Καζαντζόγλου. Τους καταδικασμένους σε κάθειρξη 9 ετών Ιωάννη Άγγο, Ελπιδοφόρο Καλαρύτη, Ιωάννη Κομιάνο, Κωνσταντίνο Κορκοβίλη, Αναστάσιο Μιχάλαρο, Γεώργιο Σταμπέλο, Αθανάσιο Τσόρβα, Νικόλαο Τσόρβα και Λέοντα Τσαλίκη. Τους καταδικασμένους σε 7ετή κάθειρξη Αριστοτέλη Χρυσαφίτη και Αναστάσιο Αναδιώτη.

Στη ΓΑΔΑ, ο Γιώργος Ρουπακιάς συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών

Στη ΓΑΔΑ, οδηγήθηκε το βράδυ της Πέμπτης και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, συνοδεία αστυνομικών,όπως έγινε γνωστό προ ολίγου. Η μεταγωγή του δεν έγινε από την κύρια έξοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει, όπου βρίσκονταν εκπρόσωποι των ΜΜΕ. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς, βρισκόταν στις φυλακές του Δομοκού για 36 μήνες ωστόσο αποφυλακίστηκε επειδή δεν ορίστηκε δικάσιμος και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό εδώ και 4,5 χρόνια. Το σπίτι του φυλασσόταν όλο το 24ωρο από τέσσερις αστυνομικούς.

Για την επίθεση εις βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων στη φυλακή οδηγούνται οι: Δημήτρης Αγριογιάννης, Μάρκος Ευγενικός καταδικασμένοι και οι δυο σε επταετή κάθειρξη και ο Αναστάσιος Πανταζής, πυρηνάρχης Περάματος, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε 10ετή κάθειρξη και ποινή φυλάκισης 24 μηνών.

Οι υπόλοιποι καταδικασθέντες που οδηγούνται στη φυλακή για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση είναι: Οι δράστες -με τελεσίδικες καταδίκες- της δολοφονίας του εργάτη από το Πακιστάν, Σαχζάτ Λουκμάν, Διονύσιος Λιακόπουλος και Χρήστος Στεργιόπουλος που καταδικάστηκαν σε 6ετή κάθειρξη. Οι δράστες -με τελεσίδικες καταδίκες- της επίθεσης στον κοινωνικό χώρο Αντίπνοια που καταδικάστηκαν τώρα σε 6ετή κάθειρξη, Βασίλειος Σιατούνης και Αθανάσιος Στράτος. Ο δράστης επίθεσης στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο Θωμάς Μπαρέκας που τώρα καταδικάστηκε σε 6ετή κάθειρξη και 2μηνών φυλάκισης. Η αστυνομικός Βενετία Πόπορη με καταδίκη 7ετούς κάθειρξης. Ο θεωρούμενος ως στρατολόγος του Γιώργου Ρουπακιά, Νικόλαος Αποστόλου (κάθειρξη 7 ετών). Ο δράστης -με καταδίκη- της φωτιάς στο μπαρ «Κουαντρό», ιδιοκτησίας πολίτη Καμερούν, Νίκος Παπαβασιλείου που καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξη. Και τέλος ο Γεώργιος Τσακανίκας που κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών για συνέργεια στην δολοφονία Φύσσα και καταδικάστηκε σε 6ετή κάθειρξη.

Από τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής εκτός φυλακής με όρους (20.000 απαγόρευση εξόδου και εμφάνιση δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα) παραμένουν οι: οι Μιχάλης Αρβανίτης, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Ευστάθιος Μπούκουρας, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτρης Κουκούτσης. Τέλος εκτός φυλακής είναι και οι: Σταύρος Σαντοριναίος, Γεώργιος Σκάλκος, Γεώργιος Δήμου, Θωμάς Μαρίας, Κυριάκος Αντωνακόπουλος, Ιωάννης Καστρινός, Αριστόδημος Δασκαλάκης, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Αναστάσιος Χίλιος, Μαργαρίτα Μικελάτου, Χρήστος- Αντώνιος Χατζηδάκης, Θεόδωρος Στέφας και Θεώνη Σκαρπέλη.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί

Όλοι οι καταδικασθέντες, μετά τη ΓΑΔΑ και τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τη σήμανση τους, θα μεταβούν στον εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών στο Εφετείο, ο οποίος θα ορίσει και το σωφρονιστικό κατάστημα όπου θα κρατηθεί ο καθένας. Αμέσως μετά θα οδηγηθούν στο Τμήμα Μεταγωγών για τη μεταγωγή τους στις φυλακές. Οι «υποψήφιες» φυλακές μεταφοράς τους είναι 12, ενώ φαίνεται να αποκλείονται αυτές του Κορυδαλλού, όπως επίσης οι αγροτικές ή φυλακές καταδίκων για οικονομικά εγκλήματα. Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος βρισκόταν σε καθεστώς κατ’ οίκον περιορισμού, θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού ή Άμφισσας. Για τους υπολοίπους, υπάρχουν «θέσεις» στις φυλακές Λάρισας, Βόλου, Μαλανδρίνου, Αγ. Στεφάνου Πάτρας, Τρίπολης, Κομοτηνής, Νιγρίτας, Κέρκυρας, Τρικάλων, Αλικαρνασσού, Ιωαννίνων, Θεσσαλονίκης.


Σχετικές αναρτήσεις:


Πηγή