Συνεδριάζει το συντονιστικό όργανο σήμερα Τρίτη για την οργάνωση των επόμενων απεργιών

Σε νέα συνεδρίαση του συντονιστικού τους οργάνου θα προχωρήσουν σήμερα Τρίτη 5 Μάη τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, προκειμένου να κάνουν απολογισμό της 48ωρης πετυχημένης απεργίας (1 2 Μάη), που χαρακτηρίστηκε από την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων, αλλά και παράλληλα να προσδιορίσουν τις κινήσεις τους για το επόμενο διάστημα και την προετοιμασία των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν αποφασιστεί για τον Μάη.

Η σημερινή συνεδρίαση του συντονιστικού των σωματείων θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις των μεταλλείων του Άη Γιάννη στη Βοιωτία θα έχει ως δεδομένα την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση στο σύνολο των εγκαταστάσεων της εταιρείας, που ανέδειξε την αποφασιστικότητά τους να παλέψουν ενάντια στους διαλυτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Τη θέληση να υψώσουν το ανάστημά τους απέναντι στο πετσόκομμα μισθών και δικαιωμάτων που τους ανακοίνωσε ειδικός εκκαθαριστής. Να αποτρέψουν την έλευση επιπλέον αρνητικών εξελίξεων, όπως απολύσεις και εκ περιτροπής εργασία, ως αποτέλεσμα της ειδικής εκκαθάρισης και του σταματήματος ουσιαστικά της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ.

Με δεδομένο την επικύρωση της απόφασης για κινητοποιήσεις με μεγάλη πλειοψηφία στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, αλλά και την αντίστοιχη αγωνιστική διάθεση που επικρατεί στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις της εταιρείας, οι διοικήσεις των Σωματείων καλούνται πλέον να οργανώσουν τις επόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί για τις 15, 21 και 29 Μάη. Την ίδια στιγμή καλούνται να προγραμματίσουν την παράλληλη υλοποίηση πολύμορφων δράσεων, ώστε να αυξηθεί η άσκηση πίεσης προς την κυβέρνηση και να ενισχυθεί η έκφραση αλληλεγγύης στον αγώνα που δίνουν τους τελευταίους μήνες, διεκδικώντας την απόσυρση της τροπολογίας για την ειδική εκκαθάριση και την καταβολή κρατικής χρηματοδότησης για την πλήρη λειτουργία, τον εκσυγχρονισμό και την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας.

Επίσης στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης του συντονιστικού αναμένεται να γίνει συζήτηση σχετικά με τον τρόπο και τις μορφές κλιμάκωσης του αγώνα, ως απάντηση στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης, αλλά και σε ενδεχόμενες νέες αρνητικές εξελίξεις όπως οι απολύσεις εργαζομένων και η επιβολή εκ περιτροπής εργασίας.


Πηγή