Ο ξεβαμμένος «Μεγάλος Περίπατος» της Αθήνας και η… άλωση γκαζόν και Ομόνοιας από τις κάμπιες

Το καλοκαίρι έφυγε και μαζί του πήρε και τις φιέστες Μπακογιάννη για το «Μεγάλο Περίπατο» και το συντριβάνι της Ομόνοιας, όπου εν μέσω πανδημίας έκανε τα εγκαίνια, δημιουργώντας συνωστισμό και το μόνο που βρήκε να πει ήταν: «Κάναμε λάθος. Τα άκουσα κανονικά» (αλλά εμείς δεν ακούσαμε για πρόστιμο και τιμωρία, όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις με τους «απλούς» πολίτες. Ούτε μέχρι σήμερα έχουμε ακούσει).

Τα δύο μεγάλα έργα της δημοτικής αρχής, μπορεί να παραδόθηκαν στην Αθήνα έναν με δύο μήνες πριν από το καλοκαίρι, ωστόσο, αν κάποιος περάσει από την Πανεπιστημίου και την πλατεία Ομονοίας, σήμερα, θα θεωρήσει πως πρόκειται για έργα που έχουν γίνει πριν από δεκαετίες.

Οι λαμπερές αεροφωτογραφίες των πρώτων ημερών παρουσίασης του «Μεγάλου Περιπάτου» είναι πλέον παρελθόν. Η πραγματικότητα είναι πως το οδόστρωμα που είχε βαφτεί για τους περιπατητές κίτρινο και για ποδηλάτες πράσινο, είναι πλέον σαν ρούχα μαζί που πλύθηκαν. Την εικόνα μάλιστα, συμπληρώνει η βρωμιά και τα αυλάκια που έχει σχηματίσει το νερό μετά το πότισμα στις ζαρντινιέρες.

Κατά μήκος της οδού Πανεπιστημίου, τα σημεία του Μεγάλου Περιπάτου που είχαν βαφτεί κίτρινα, έχουν πλέον ξεθωριάσει, ενώ το χρώμα τους είναι κάτι ανάμεσα σε κίτρινο και πράσινο. Υπενθυμίζεται πως το κόστος που ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο για την προμήθεια των χρωμάτων και της σήμανσης ανερχόταν σε 850.000 ευρώ. Μόλις τρεις μήνες μετά το βάψιμο του οδοστρώματος, πλέον η εικόνα είναι αντιαισθητική.

Γκαζόν που έχει καταστραφεί στο συντριβάνι.
Επίθεση από κάμπιες, λένε οι υπεύθυνοι

Ωστόσο, αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στο καινούριο συντριβάνι της Ομόνοιας, το οποίο περιβάλλεται από γκαζόν. Τις τελευταίες ημέρες, το γκαζόν καταστράφηκε, με το μεγαλύτερο μέρος του να έχει ξεραθεί. Οι υπεύθυνοι του Δήμου, το απέδωσαν σε επίθεση από κάμπιες, ωστόσο σημειώνεται πως δεν υπάρχει αυτόματο πότισμα στο σημείο, κάτι που ενδεχομένως να έχει συντελέσει στην εικόνα που δημιουργήθηκε στην πρόσφατα εγκαινιασμένη πλατεία.


Πηγή