3ήμερη αναστολή λειτουργίας στην πτηνοτροφική εγκατάσταση «Πίνδος» λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

Τριήμερη αναστολή για ένα τριήμερο στις εγκαταστάσεις του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Πίνδος», λόγω εντοπισμού κρουσμάτων κορονοϊού. Θα γίνουν απολυμάνσεις και το προσωπικό θα επιστρέψει αφού πρώτα υποβληθεί σε τεστ υπό την εποπτεία του ΕΟΔΥ. Το κλείσιμο της μονάδας έκανε γνωστό ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέκος Καχριμάνης, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων ενώ από την Διοίκηση του Πτηνοτροφικού δεν έχει εκδοθεί καμία επίσημη ανακοίνωση. Οι πρώτες πληροφορίες για ύπαρξη κρουσμάτων έφτασαν το πρωί της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου 2020 και εν πολλοίς επιβεβαιώθηκαν από τον μεγάλο αριθμό για το Νομό Ιωαννίνων -32 συνολικά- που ανακοινώθηκαν το ίδιο απόγευμα.

Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου επιβεβαιώθηκαν και νέα κρούσματα στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων με αποτέλεσμα την απόφαση για τριήμερη αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης.

Σε Κόνιτσα, Ζαγόρι και Δωδώνη ο ΕΟΔΥ

Στο μεταξύ, σε απομακρυσμένες περιοχές αλλά και σε περιοχές που αποτελούν τουριστικούς προορισμούς θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού, Μονάδες θα κάνουν δειγματοληψίες σε Κόνιτσα, Ζαγόρι και Δωδώνη, όπου υπάρχει δυσκολία στη μετακίνηση των κατοίκων και κυρίως των ηλικιωμένων. Ήδη ΕΟΔΥ έχει κάνει ελέγχους στο Μέτσοβο. Σύμφωνα με τα στοιχεία, πραγματοποιήθηκαν 463 έλεγχοι, εκ των οποίων ανευρέθησαν πέντε (5) θετικά δείγματα.


Πηγή