Τ.Ερντογάν: Ο δημοφιλέστερος ηγέτης του μουσουλμανικού κόσμου-Από τους δημοφιλέστερους στη Γη

ερντογάν

Στον ετήσιο δείκτη δημοτικότητας των παγκόσμιων πολιτικών ηγετών του Gallup International, στο βαθμό που αυτός ο δείκτης διαθέτει αξιοπιστία, ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν έχει αναδειχθεί ως ο κορυφαίος σε δημοφιλία ηγέτης των μουσουλμάνων και ο πέμπτος πιο δημοφιλής ηγέτης στον κόσμο, συγκεντρώνοντας δημοτικότητα 30%.

Τόσο στη Συρία όσο και στη Λιβύη ο Ρ.Τ.Ερντογάν εμφανίστηκε ως ο υπερασπιστής των σουνιτών μουσουλμάνων, κάτι που του έχει δώσει μεγάλη απήχηση στον μουσουλμανικό κόσμο, όπως μεγάλη απήχηση του έχει δώσει η υπεράσπιση της παλαιστινιακής υπόθεσης.

Τα ποσοστά του είναι δυστυχώς ανησυχητικά καθώς όχι μόνο δεν δείχνουν έναν ηγέτη «απομονωμένο» αλλά έναν ηγέτη του οποίου η στάση και η ιδεολογία βρίσκει απήχηση από ένα πολύ μεγάλο μέρος του μουσουλμανικού κόσμου.

Αντίθετα, η Ελλάδα, με την δορυφορική της πολιτική έναντι του Ισραήλ, χάνει συνεχώς έδαφος μέσα στον αραβομουσουλμανικό κόσμο, κάτι που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και ανησυχητικό στις σημερινές περιστάσεις.

Επίσης ο δείκτης δημοτικότητας δείχνει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ηγείται με ποσοστό 46%, ακολουθούμενη από τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν με 40%, τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο 36%, τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο 31% και τον Ερντογάν με 30%.

Το Gallup International End of the Year Survey (EoY) διεξάγεται κάθε χρόνο από το 1977. Φέτος, πραγματοποιήθηκε σε 50 χώρες. Συνολικά διεξήχθησαν συνεντεύξεις σε συνολικά 50.261 άτομα.


Πηγή