Συρία βοηθάει Ελλάδα: Πανικόβλητος Ερντογάν μεταφέρει στρατό από Έβρο στην Ιντλίμπ

συρία

Οι μάχες που δίνει η Συρία και η προέλαση που κάνει στην επαρχία Ιντλίμπ βοηθούν σημαντικά την Ελλάδα να ανακουφιστεί από την πίεση του τουρκικού στρατού.

Στρατεύματα από τα σύνορα με την Ελλάδα μεταφέρονται συνεχώς στην επαρχία Χατάι της Τουρκίας, μια ανάσα από την Ιντλίμπ στη Συρία όπου έχει αναζωπυρωθεί ή ένταση μεταξύ των τουρκικών και συριακών κυβερνητικών δυνάμεων, μεταφέρει συνεχώς η Άγκυρα, σύμφωνα με δημοσιεύματα της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ.

Κατά το ρεπορτάζ, δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα, από διάφορες περιοχές της Τουρκίας, έχουν συρρεύσει στην επαρχία Χατάι, μεταφέροντας στρατιωτικές μονάδες προκειμένου να ενισχύσουν τα τουρκικά παρατηρητήρια στην ευρύτερη περιοχή της Ιντλίμπ.

Νωρίτερα χθες το πρωί, πάντως, έγινε γνωστό ότι οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος προωθήθηκαν περαιτέρω στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, όπου αντιμετωπίζουν τους τζιχαντιστές και τους ακραίους ισλαμιστές αντάρτες, καθώς ανακατέλαβαν μια στρατιωτική βάση την οποία είχαν απολέσει πριν από 7 και πλέον χρόνια.

Παρά την ανέλπιστη συριακή βοήθεια προς την χώρα μας, η οποία μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερη το επόμενο διάστημα όσο προελαύνει ο συριακός στρατός, η Ελλάδα συνεχίζει μια στάση πολιτικής αχαριστίας και επιμένει να μην αναγνωρίζει και να μην συνάπτει κατά παράδοξο και υπονομευτικό για τα συμφέροντά της τρόπο, διπλωματικές σχέσεις με την Συρία.

Β.Ζ


Πηγή