Η ομάδα ΔΙΑΣ επέστρεψε: Αστυνομικός χαστουκίζει 11χρονο παιδί!

διασ

Αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ χαστούκισε 11χρονο παιδί, με την πράξη του να γίνεται γνωστή μετά από τη δημοσιοποίηση βίντεο από κάμερα παρακείμενου καταστήματος.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Μενίδι και σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, όλοι οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο τίθενται σε διαθεσιμότητα, ενώ θα διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Στο βίντεο φαίνονται δυο μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ να μπαίνουν σε ένα στενό, όπου βρίσκονται δύο παιδιά. Κάποια στιγμή, ένας από τους αστυνομικούς δίνει ένα χαστούκι στο ένα από τα δύο αγόρια. Στη συνέχεια στρέφεται προς το άλλο παιδί, το οποίο τρέχει φεύγοντας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος 30χρονος αστυνομικός είχε διαπράξει ανάλογη ενέργεια και πριν δύο χρόνια, το καλοκαίρι του 2018, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η ΕΔΕ που διατάχτηκε τότε ουδέποτε κατέληξε στην τιμωρία του.

Αντί αυτού, επιλέχθηκε να συμμετάσχει στην ομάδα ΔΙΑΣ, που ανασυστάθηκε πρόσφατα και όπως φαίνεται συνεχίζει το έργο των παραβιάσεων των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας πολιτών, που είχε οδηγήσει στη διάλυσή της.


Πηγή