ΝΔ: Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση του Προέδρου της Δημοκρατίας

Για αντισυνταγματικούς διορισμούς στην ηγεσία της Δικαιοσύνης ενόψει εκλογών κατηγορεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία.
«Η απερχόμενη κυβέρνηση, παρά την έγκαιρη προειδοποίηση που της απηύθυνε η αντιπολίτευση, ότι δεν νομιμοποιείται να λαμβάνει καμία απόφαση πέραν των τρεχουσών υποθέσεων ενόψει των εκλογών που η ίδια προκήρυξε, προχώρησε σήμερα στον αντισυνταγματικό διορισμό νέου προέδρου και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου», σημειώνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η ΝΔ απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα.
«Πρόκειται για θεσμικά πρωτοφανή απόφαση, η οποία μάλιστα εμπλέκει – κατά τρόπο απαράδεκτο – και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς εκείνος πλέον καλείται να αποφασίσει, αν θα εγκρίνει μια θεσμικά παράνομη και αντισυνταγματική ενέργεια, όπως την έχει χαρακτηρίσει σύσσωμος ο νομικός κόσμος της χώρας» προσθέτει η Πειραιώς.
«Η ΝΔ προφανώς έχει εμπιστοσύνη στην κρίση του Προέδρου της Δημοκρατίας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Στην απόφασή του να προχωρήσει η ανάδειξη νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης, παρά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, επέμεινε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας στο Υπουργικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα η άρνηση της ΝΔ να συναινέσει στην αλλαγή ηγεσίας της Δικαιοσύνης φανερώνει βαριές πολιτικές σκοπιμότητες. Πάντως, κατά το Υπουργικό υπουργοί διεφώνησαν με την τακτική του πρωθυπουργού, με τον Στέργιο Πιτσιόρλα να ανακοινώνει την παραίτησή του από αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και την αποχώρησή του από την πολιτική.


Πηγή