ΠΑΣΟΚ για Συμβασιούχους: Οι χιλιάδες μονιμοποιήσεις ήταν μηδέν

“Απαγόρευση προσλήψεων στην Τ.Α. προβλέπει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα του 4ου Μνημονίου. Ο πίνακας στη σελίδα 691 είναι αποκαλυπτικός : Μηδέν προσλήψεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για το 2018. Κανένας μόνιμος υπάλληλος σε όλους τους Δήμους και όλες τις Περιφέρειες απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας το 2019”, επισημαίνει ο Τομέας Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με αφορμή το πάγωμα προσλήψεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

“Και αυτό τη στιγμή που ο ίδιος πίνακας υπολογίζει τις αποχωρήσεις στην Τ.Α. σε άνω των 4.000 μόνο για τα δυο αυτά έτη, ενώ η Κυβέρνηση δίδει στην Κεντρική Διοίκηση – δηλαδή στον εαυτό της – 7.685 προσλήψεις για το 2018 κ’ 2019.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα του Πάνου Καμμένου, αυτοί που έταξαν το Χρυσό Αιώνα της Αυτοδιοίκησης, αδιαφορούν για το εάν και πως θα λειτουργήσουν οι ΟΤΑ. Το χειρότερο όμως είναι ότι τώρα αποκαλύπτεται η κυνική κοροϊδία χιλιάδων ανθρώπων, που έχουν περιπέσει, με ευθύνη της Κυβέρνησης, στο χειρότερο είδος εργασιακής ανασφάλειας.

Αλήθεια, πώς θα γίνουν οι μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων, που ακόμα μέχρι χτες υπόσχονταν Υπουργοί της Κυβέρνησης ; Διότι οι κάθε είδους μονιμοποιήσεις, δηλαδή ακόμα και η μετατροπή σε αορίστου χρόνου των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, ως γνωστόν λογίζονται ως νέες προσλήψεις. Με τα λόγια, για τα οποία δεν πληρώνει κανείς φόρο ; Γιατί από αριθμούς μηδέν.”