Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει την πρόταση για διεξαγωγή τηλεμαχίας Τσίπρα – Μητσοτάκη

"Μέγιστης πολιτικής σημασίας" για την ενημέρωση των πολιτών χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη διεξαγωγή τηλεμαχίας μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη ενόψει των ευρωεκλογών επαναφέροντας την πρόταση του πρωθυπουργού στον πρόεδρο της ΝΔ.
Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου απέστειλε την Πέμπτη επιστολή στην εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη, στην οποία επαναλαμβάνεται η πρόσκληση του πρωθυπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρόεδρο της ΝΔ για τη διεξαγωγή τηλεοπτικής συζήτησης για "την πρώτη εκλογική αναμέτρηση που διεξάγεται εκτός προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής".
Η επιστολή αναλυτικά
«Αξιότιμη κ. Ζαχαράκη,
»Οι Ευρωπαϊκές Εκλογές της 26ης Μαΐου, είναι από τις πλέον κρίσιμες των τελευταίων δεκαετιών για το μέλλον της Ε.Ε αλλά και για τον ρόλο της χώρας μας στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
»Ταυτόχρονα, όμως, πρόκειται για την πρώτη εκλογική διαδικασία μετά από τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, αλλά και για την πρώτη εκλογική αναμέτρηση που διεξάγεται εκτός προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής μετά την επιτυχή έξοδο της χώρας μας από το μνημονιακό καθεστώς, τον Αύγουστο του 2018.
»Θεωρούμε, επομένως, ότι είναι μέγιστης πολιτικής σημασίας η εφ’ όλης της ύλης και αναλυτική συζήτηση και αντιπαράθεση απόψεων και πολιτικών θέσεων, που θα συμβάλλει στην σφαιρική ενημέρωση των πολιτών για όλα τα μεγάλα ζητήματα και διλήμματα της περιόδου.
»Κατόπιν όλων αυτών, επαναλαμβάνουμε την πρόσκλησή μας για τη διεξαγωγή τηλεοπτικής συζήτησης μεταξύ του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ενόψει των Ευρωεκλογών, και σας καλούμε να την αποδεχτείτε.
Με τιμή,
Ράνια Σβίγκου
Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ»


Πηγή