Κοινή Ανακοίνωση Παύλου Χρηστίδη, Υπευθύνου ΚΤΕ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μεταναστευτικής Πολιτικής και Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη μισανθρωπική δήλωση Κυριάκου Βελόπουλου

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, που αφορά το νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων στο Δημόσιο, ο κ. Βελόπουλος σε μια προσπάθεια να αντιπαρατεθεί με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, είπε πως είναι «…όχι δεκανίκι του συστήματος, αλλά αναπηρικό καροτσάκι!», παρουσιάζοντας την αναπηρία ως μομφή.

Θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν τόσο εξοργιστικό, πως ο κ. Βελόπουλος με την ακροδεξιά του ατζέντα απαξιώνει μια ολόκληρη κοινωνική ομάδα και τον αγώνα που κάνει για ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εργασία, την εκπαίδευση και γενικότερα την καθημερινή τους ζωή, με πλήθος δυσκολιών που αντιμετωπίζουν, μόνο και μόνο για να ακουστεί το όνομά του.Την επόμενη φορά, για αρχή, το Προεδρείο της Βουλής ας είναι σε εγρήγορση, επιδεικνύοντας μεγαλύτερη ευαισθησία στη χρήση τέτοιων παραλληλισμών. Τέτοιες αναφορές που προσβάλλουν το αναπηρικό κίνημα και όλους τους συμπολίτες μας με αναπηρία, δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνονται αποδεκτές. 


Πηγή

Leave a Reply