«Καταπέλτης για την Κυβέρνηση τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό»

Δήλωση Γιώργου Νικητιάδη, βουλευτή Δωδεκανήσου και υπεύθυνου του ΚΤΕ Ανάπτυξης για τη νέα αύξηση του πληθωρισμού σύμφωνα με την  ΕΛΣΤΑΤ.

«Καταπέλτη για την Κυβέρνηση αποτελούν οι πρόσφατες ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν νέα αύξηση στον πληθωρισμό το Δεκέμβριο που άγγιξε το 3,5%. Η ανικανότητα της ΝΔ να αντιμετωπίσει την ακρίβεια αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά. Εξαγγελίες  «μέτρων» για μείωση των τιμών, «ταμπελάκια» και «καλάθια» δεν αντιμετωπίζουν τις υψηλές τιμές.

Οι  μεγάλες ανατιμήσεις μέσα σε ένα μήνα βασικών ειδών όπως τρόφιμα και φάρμακα αλλά και υπηρεσίες, αποδεικνύουν την πλήρη ανεπάρκεια της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και την απροθυμία της να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα υπηρετώντας το δικό της όφελος αντί να υπηρετεί τους πολίτες. Ο πληθωρισμός των τροφίμων του Δεκεμβρίου είναι τριπλάσιος από το γενικό φτάνοντας το 8,9% και σχεδόν διπλάσιος στην υγεία, πλήττοντας ακόμη περισσότερο  τους αδύναμους στα βασικά δικαιώματα της διατροφής και της υγείας

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ  για μείωση του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων κατανάλωσης, ουσιαστικοί έλεγχοι, ενδυνάμωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού  και στήριξη των καταναλωτικών οργανώσεων, είναι τα μόνα μέτρα που καταπολεμούν την ακρίβεια.»


Πηγή

Leave a Reply