Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας υπόλογος και για Βαρουφάκη, Καμένο

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αγκαζέ με τους ΑΝΕΛ υπερασπίζεται τον παλιό κόσμο. Υπερασπίζεται όλα τα λάθη που έχουν κάνει παλιότερα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Κρατικίστικη παιδεία, ισχυρές συντεχνίες, συμφέροντα και κομματικές παρεμβάσεις».

Αυτό είπε τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας, μιλώντας για το πρόσφατο νομοθετικό «μπαράζ» έκτακτων νομοθεσιών της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Άλλα ουσιώδη της συνέντευξης:

  • «Οι παιδαριώδεις διάλογοι μεταξύ τους (Σ.Σ.  Βαρουφάκης – Τσίπρας), όπως αποκαλύπτονται σήμερα από τον κ. Βαρουφάκη, τρομάζουν. Οι άνθρωποι αποδεικνύονται όχι μόνο τυχοδιώκτες, αντιδημοκράτες και τριτοκοσμικοί, αλλά και επικίνδυνα άσχετοι»
  • Ο κ. Τσίπρας έχει μεγάλη ευθύνη για τις επιλογές του, τις οποίες πλήρωσε ο ελληνικός λαός με δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ επειδή «ο κ. Βαρουφάκης δεν ήταν κάποιο περιθωριακό γραφικό στέλεχος. Ο πρωθυπουργός ήξερε πολύ καλά τα σχέδια για τα οποία μιλά απαξιωτικά τώρα»
  • Για το νόμο Γαβρόγλου: «Η υποκρισία μερικών είναι μεγάλη… Στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία, σε ιδιωτικά πανεπιστήμια και μετά ξιφουλκούν εναντίον των ιδιωτικών σχολείων και των μη κρατικών πανεπιστημίων …«Κοινωνική δικαιοσύνη, όμως, υπάρχει όταν όλοι έχουν μπροστά τους όλες τις ευκαιρίες και δεν είναι ανάγκη να αναζητήσουν λύσεις στο Λονδίνο ή την Βοστώνη»
  • «Πολλοί στην ΝΔ νοιάζονται μόνο για την επόμενη ανακαίνιση του κομματικού κράτους και δείχνουν την ίδια ανοχή σε συμφέροντα και συντεχνίες»… Αδιαφορούν για τους ελεύθερους επαγγελματίες που υπερφορολογούνται, για να διατηρούνται οι κομματικές πελατείες στο Δημόσιο». Το Ποτάμι δεν είναι «δέσμιο ούτε από συμφέροντα, ούτε από συντεχνίες» και είναι έτοιμο να προχωρήσει σε μεγάλες τομές, σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους
  • Για πιθανή συνεργασία με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: «Δεν μπορεί να υπάρξει πεδίο συμφωνίας με μια κυβέρνηση που παίζει συνεχώς παιγνίδια με τους θεσμούς»
  • Ειδικά στη Δικαιοσύνη, «ο δρόμος που έχουν πάρει οι κυβερνώντες είναι πλέον πολύ επικίνδυνος»
  • Για τις σχέσεις Καμμένου – Τσίπρα: Το ότι ο πρωθυπουργός καλύπτει τον υπουργό Άμυνάς του «μαρτυρά πολλά. Δεν είναι η πρώτη φορά που τον καλύπτει, ούτε και η τελευταία. Θα υπάρξουν και άλλες. Μπροστά στο μοίρασμα της εξουσίας κάθε νομικό ή ηθικό εμπόδιο καταρρέει».