«Μαζί για μια νέα πολιτική πρόταση» – Κίνημα Αλλαγής

Άρθρο Μιχάλη Κατρίνη, Επικεφαλής Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στην εφημερίδα «Τα Νέα»:

Αναγνωρίζεται ευρύτατα ότι τα ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι σύγχρονες δημοκρατίες είναι πολλά και δυσεπίλυτα. Οικονομική σταθερότητα, δίκαιη ανάπτυξη, συνθήκες εργασίας, κλιματική αλλαγή επανακαθορίζουν την σχέση των πολιτών με τους πολιτικούς θεσμούς, αλλά και την αξιοπιστία αυτών.

Τα κόμματα και τελικώς και οι κυβερνήσεις εμφανίζονται απροετοίμαστα να ανταποκριθούν τόσο στα μεγάλα γεγονότα και τις κρίσεις των καιρών, όσο και στις απαιτήσεις των πολιτών.

Στην Ελλάδα-την περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης-είδαμε τα όρια αυτής της ‘’ επιβεβλημένης’’ πολιτικής. Σήμερα, βλέπουμε τα όρια μιας απολύτως συγκεντρωτικής διακυβέρνησης που ονομάστηκε ‘’επιτελικό κράτος’’ και που στην πράξη υπήρξε διακυβέρνηση για τους λίγους και δυνατούς .

Η χώρα χρειάζεται όραμα και διαφορετική λογική διακυβέρνησης.

 Η αξιοπιστία της πολιτικής ισοδυναμεί με την ενεργό συμμετοχή στα κοινά και είναι αίτημα όλων των πολιτών στον κόσμο της ώριμης δημοκρατίας στην Ευρώπη και της Δύσης ευρύτερα.

Στην Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ και σε αυτόν τον τομέα υπήρξε πρωτοπόρο και κατ΄ ουσίαν ανάγκασε την Νέα Δημοκρατία και εσχάτως τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθήσουν το μοντέλο της εκλογής ηγεσίας από τη βάση.

Η παράταξη έχει αποδείξει στην πράξη  ότι δε φοβάται τους πολίτες, αλλά τους εμπιστεύεται, δεν τους σταθμίζει ως ψηφοφόρους μόνο αλλά ως συνδιαμορφωτές της νέας πολιτικής πραγματικότητας, των προτάσεων και των λύσεων που  απαιτούνται.

Ανοιχτό κόμμα, με ανοιχτές διαδικασίες, προσηλωμένο στις αρχές τις αξίες και τις παραδόσεις της    ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας ‘’ ένα κόμμα ενεργό και δεμένο με την βάση της παράταξης’’, όπως είπε πρόσφατα ο  Νίκος Ανδρουλάκης. Ξαναγυρίζουμε λοιπόν στη βάση μας ώστε να:

  1. Αποφασίσουμε για το όνομα της παράταξης μας με τον πιο δημοκρατικό τρόπο.
  2. Ολοκληρώσουμε την οργανωτική μας δομή, εκλέγοντας τις νομαρχιακές και δημοτικές μας οργανώσεις αλλά και τους αντιπροσώπους για το συνέδριό μας.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με αμεσοδημοκρατική διαδικασία, δίνει και πάλι βήμα συμμετοχής στους πολίτες που είναι κοινωνικά και πολιτικά ενεργοί και ζητούν να έχουν λόγο όχι μόνο στο πρόγραμμα και τις θέσεις αλλά σε ολόκληρη την πολιτική διαδικασία του χώρου. Και αυτό γιατί αποτελεί ισχυρή μας πεποίθηση ότι μόνο έτσι γίνεται πράξη το τρίπτυχο ΄΄ανανέωση – ενότητα – πολιτική αυτονομία΄΄.

Η διαδικασία μετάβασης στην επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε με την εκλογή της νέας μας ηγεσίας, συνεχίζεται με την αυτό- οργάνωση και την εκλογή οργάνων μας και ολοκληρώνεται οργανωτικά με το συνέδριό μας.

Μια πορεία μεγάλων γεγονότων που θα προσδιορίσουν το εύρος και τις διαστάσεις της αλλαγής μας.

Ζητάμε από τους πολίτες τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή, τους ζητάμε να διαμορφώσουμε μαζί τη νέα εναλλακτική πρόταση για το μέλλον της χώρας μας με την μεγάλη δημοκρατική παράταξη σε θέση πρωταγωνιστή.

 Το χρειαζόμαστε όλοι οι Έλληνες και το χρειαζόμαστε τώρα.


Πηγή

Leave a Reply