Φωτιά σε πλοίο ανοιχτά της Ηγουμενίτσας: Αποβιβάστηκαν 242 άτομα

Συναγερμός σήμανε στο Ιόνιο καθώς το οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympiα, με 237 επιβάτες και 51μελές πλήρωμα, έπιασε φωτιά με αποτέλεσμα ο καπετάνιος να διατάξει την εκκένωσή του.

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία περισυλλογής των επιβατών και του πληρώματος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου  ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του δρομολογίου από Ηγουμενίτσα προς Πρίντεζι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έως τώρα έχουν αποβιβαστεί σε σκάφη του λιμενικού και της ιταλικής ακτοφυλακής 242 άτομα τα οποία αναμένεται να μεταφερθούν στην Κέρκυρα.

Επίσης, ένας επιβάτης με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρεται ήδη με πλωτό του λιμενικού στη Κέρκυρα.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο με το πλοίο τυλιγμένο στις φλόγες:

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, όλοι οι επιβάτες ανέβηκαν σε τρία ελληνικά σκάφη του λιμενικού και ένα ιταλικό, και μεταφέρονται στην Κέρκυρα. Στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το πλοίο σπεύδουν η φρεγάτα Ύδρα και τρία ελικόπτερα, ενώ προσεγγίζουν πυροσβεστικά σκάφη από Πάτρα και Ηγουμενίτσα.  

Σε ετοιμότητα βρίσκεται το Νοσοκομείο της Κέρκυρας εάν χρειαστεί να μεταφερθεί κάποιος επιβάτης του πλοίου ή κάποιο μέλος του πληρώματος. 

Στη θαλάσσια περιοχή, όπου έχει σημειωθεί το συμβάν, σπεύδει το πλοίο «Ελυρος», η φρεγάτα Ύδρα πυροσβεστικά σκάφη και άλλα παραπλέοντα πλοία.

«Όλοι οι επιβαίνοντες θα μεταφερθούν στην Κέρκυρα με πλοία που σπεύδουν από τον νησί στο σημείο» ανέφερε στον ΣΚΑΪ 100,3 η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα.  Το πλοίο βρίσκεται έξω από την Ερείκουσα. Δύο σκάφη του λιμενικού βρίσκονται ήδη εκεί, και έχουν φύγει και δύο πλοία από την Ηγουμενίτσα για να μεταφερθούν οι επιβάτες.

Όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται στις σωσίβιες λέμβους του πλοίου, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία για να παραλειφθούν από αυτές ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ  ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφαδος.

«Καίγεται εδώ και δύο ώρες και παραπάνω το πλοίο» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης. «Έχουν σωθεί όλοι, επιβάτες και πλήρωμα» τόνισε.

Μάρτυρες μίλησαν στον ΣΚΑΪ για πυκνούς καπνούς στο πλοίο που είναι ορατό από την Κέρκυρα.  

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Πηγή

Leave a Reply