Ραγκούσης: ‘Ένας προοδευτικός φορέας, έχει αντίπαλο τη δεξιά’

 

Για την απόφασή του να παρευρεθεί και να μιλήσει στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, γεγονός που τον οδήγησε στην έξοδο από την «Ώρα αποφάσεων», καθώς και για τους στόχους του προοδευτικού φορέα που θα δημιουργηθεί, μίλησε ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης στο Ραδιόφωνο 24/7 και στην εκπομπή Αντίμετρα».

«Στην ομιλία της η Φώφη Γεννηματά, υιοθέτησε όσα πρεσβεύει η «Ώρα αποφάσεων» και άρα έκρινα ότι έπρεπε να μιλήσω στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Ο κ. Ραγκούσης σημείωσε πως «θα δώσει όλες του τις δυνάμεις γιατί η χώρα έχει ανάγκη από προοδευτικό φορέα», ενώ προσδιόρισε χρονικά τη δημιουργία του στο τέλος του χρόνου «όταν και θα δημιουργηθεί» όπως σημείωσε «μια νέα ατζέντα για τις ανάγκες του κόσμου».

Αναφερόμενος σε διαφορετικές απόψεις που ακούστηκαν στο συνέδριο, είπε ότι «οι διαφωνίες θα τραβήξουν την προσοχή των πολιτών και θα τους φέρει πιο κοντά γιατί θα μπορούν να συμμετέχουν και να συνδιαμορφώνουν την πολιτική».

Ακόμη, σημείωσε ότι «ένας προοδευτικός φορέας έχει αντίπαλο τη δεξιά, και δεν μπορεί να συνομιλεί με τον Μάκη Βορίδη και τον Άδωνι Γεωργιάδη».

Τόνισε ότι «ο νέος φορέας πρέπει να δεσπόζει στο πολιτικό σκηνικό και μίλησε για πιθανότητα εκπλήξεων στις δημοσκοπήσεις με το νέο χρόνο».

Για το δίλημμα «Κόρμπιν ή Μακρόν», που έθεσε στον χαιρετισμό του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, είπε «ούτε Κόρμπιν, ούτε Μακρόν».

Τέλος , για τη διαγραφή του από την «Ώρα αποφάσεων» είπε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για κατασκευασμένες διαφορές.

«Εάν δεν ανταποκριθούμε στις νέες ανάγκες ο κόσμος θα μας κρίνει» κατέληξε ο κ. Ραγκούσης.