Επιτροπή λοιμωξιολόγων: Προς άνοιγμα σχολείων, διαδημοτικών μετακινήσεων από 5 Απριλίου

Θετική εισήγηση για το άνοιγμα των σχολείων (σίγουρα Γυμνασίων και λυκείων) αλλά και για να επιτραπούν ξανά οι διαδημοτικές μετακινήσεις (αυτό μπορεί να αποφασιστεί και πιο άμεσα) από τις 5 Απριλίου, ενδέχεται να δώσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, εφόσον η επιδημιολογική εικόνα δείξει σταθεροποίηση ή και αποκλιμάκωση τις επόμενες ημέρες. ‘Άλλωστε οι ‘όποιες τελικές αποφάσεις, θα ληφθούν την ερχόμενη Παρασκευή 2 Απριλίου.

Δεν αποκλείεται πάντως, αν παρατηρηθεί σταθεροποίηση ή και μείωση κρουσμάτων, την άλλη εβδομάδα να γίνει έκτακτη σύσκεψη λοιμωξιολόγων και για το λιανεμπόριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιστήμονες θεωρούν «κλειδί» για το άνοιγμα τη διενέργεια μαζικών self test εβδομαδιαίως (καθε Δευτέρα) προκειμένου να προχωρήσουν οι δύο συγκεκριμένες κινήσεις χαλάρωσης των μέτρων.

Παράλληλα, προτείνεται πλέον και η ανάπτυξη ειδικών γραμμών εμβολιασμού, όπως αποκαλούνται, με προτεραιότητα κατά σειρά τους εργαζόμενους στον τουρισμό και τα καταλύματα, στην εστίαση, στο λιανικό εμπόριο, στην εκπαίδευση, στις μεταφορές και στην παροχή υπηρεσιών.

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι η επιτροπή θα εισηγηθεί παράταση του lockdown για μια ακόμη εβδομάδα, ενώ σε εξέλιξη είναι οι συζητήσεις για τα σχολεία και τις διαδημοτικές μετακινήσεις.

Οι επίσημες ανακοινώσεις για τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με την παράταση του lockdown, θα γίνουν στις 6 το απόγευμα από τον υφυπουργό Πολιτική Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Leave a Reply