Ηλεκτρονικά η έκδοση του Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ)

Ηλεκτρονικά η έκδοση του Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ)

 

Νόμος 4917/2022 – ΦΕΚ τεύχος Α 67/31.03.2022
Κύρωση της από 17.3.2022 Επιμέρους Σύμβασης Δωρεάς – Έργο VIII, Παράρτημα 12 της από 6.9.2018 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος «Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος» και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της υγείας – Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες διατάξεις.

Άρθρο εικοστό έβδομο
Ηλεκτρονικές ιατρικές βεβαιώσεις – Ηλεκτρονική έκδοση Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή – Τροποποίηση παρ. 1, 5 και 6 άρθρου 35 ν. 4816/2021

1. Στην παρ. 1 του άρθρου 35 του ν. 4816/2021 (Α΄ 118), περί σύνταξης ιατρικών βεβαιώσεων από θεράποντες ιατρούς μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ), προστίθεται δεύτερο εδάφιο, και η παρ. 1 διαμορφώνεται ως εξής:

«1. Κάθε θεράπων ιατρός δύναται να συντάσσει ιατρικές βεβαιώσεις, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από τον ενδιαφερόμενο, σε ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή, που είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ). Μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του πρώτου εδαφίου είναι δυνατή η έκδοση του Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.), όπως αυτό καθορίζεται με την υπό στοιχεία Φ.6/304/75662/Γ1/15.5.2014 κοινή απόφαση των Υφυπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας, περί καθορισμού του τύπου, του περιεχομένου, των όρων και προϋποθέσεων κατάρτισης, χορήγησης, φύλαξης, επεξεργασίας και αξιοποίησης του Ατομικού Δελτίου Υγείας του Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) (Β΄ 1296)».

2. Στην παρ. 5 του άρθρου 35 του ν. 4816/2021, περί των τρόπων ενημέρωσης των ενδιαφερομένων για την έκδοση της ιατρικής βεβαίωσής τους μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ), προστίθεται δεύτερο εδάφιο, και η παρ. 5 διαμορφώνεται ως εξής:

«5. Ο ενδιαφερόμενος ενημερώνεται για την έκδοση της ιατρικής βεβαίωσης με λήψη μηνύματος (sms), που περιλαμβάνει τον αριθμό βεβαίωσης (barcode) στο κινητό τηλέφωνο που έχει δηλώσει κατά την εγγραφή του στην υπηρεσία της άυλης συνταγογράφησης και λαμβάνει το έγγραφο της ιατρικής βεβαίωσης στην αντίστοιχη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). Ειδικά για την έκδοση του Α.Δ.Υ.Μ. ενημερώνονται με τους τρόπους του πρώτου εδαφίου οι φυσικοί, θετοί ή ανάδοχοι γονείς ή τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν την επιμέλεια των ανήλικων μαθητών».

3. Στην παρ. 6 του άρθρου 35 του ν. 4816/2021, περί της εξουσιοδοτικής διάταξης για την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης ως προς τις ηλεκτρονικές ιατρικές βεβαιώσεις, προστίθεται δεύτερο εδάφιο, και η παρ. 6 διαμορφώνεται ως εξής:

«6. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθορίζονται τα είδη ιατρικών βεβαιώσεων που εμπίπτουν στη ρύθμιση του παρόντος, τα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για τη διαδικασία έκδοσής τους, ο τύπος, το περιεχόμενο και τα ειδικότερα χαρακτηριστικά αυτών και ρυθμίζεται κάθε αναγκαία τεχνική ή άλλη λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Υγείας, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθορίζονται τα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για τη διαδικασία ηλεκτρονικής έκδοσης του Α.Δ.Υ.Μ., ο τύπος, το περιεχόμενό του και ρυθμίζεται κάθε αναγκαία τεχνική ή άλλη λεπτομέρεια για την εφαρμογή του δεύτερου εδαφίου της παρ. 1».


Πηγή

Leave a Reply