ΠΑΣΟΚ για Τσίπρα: Έκλεισε τον κύκλο του!

“Σε ολιγομελές ακροατήριο και με πολυπληθή την παρουσία ΜΑΤ και δυνάμεων της ΕΛΑΣ που θύμισε άλλες εποχές, μίλησε χθες ο κ. Τσίπρας σε κομματική εκδήλωση που τη βάφτισε αναπτυξιακό Συνέδριο, στην Κοζάνη” επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού στο πρώτο περιφερειακό αναπτυξιακό Συνέδριο στην Κοζάνη.

“Εκεί, που τρία χρόνια πριν μιλούσε για εθνικό έγκλημα ζητώντας δημοψήφισμα, δεν βρήκε λέξη να πει για το ξεπούλημα του 40% της λιγνιτικής παραγωγής και την εκποίηση της μισής πελατείας της Δ.Ε.Η. με μηδενικό αντάλλαγμα.

 •  Ο Πρωθυπουργός που ακύρωσε με ένα άρθρο και ένα νόμο, όχι τα μνημόνια, αλλά ένα γιγαντιαίο επενδυτικό πρόγραμμα 5 δις ευρώ για τη Δυτική Μακεδονία, που είχε κατοχυρώσει με Νόμο το ΠΑ.ΣΟ.Κ.
 •  ο Πρωθυπουργός που προτιμάει τους μεταπράτες από τους επενδυτές και φρόντισε να τους στρώσει το χαλί οδηγώντας τη ΔΕΗ, ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία
 •  ο Πρωθυπουργός που με την υπερφορολόγηση και το φορο-ασφαλιστικό κήρυξε σε διωγμό κάθε επιχειρηματική και παραγωγική δραστηριότητα
 •  ο Πρωθυπουργός που κράτησε την οικονομία σε ύφεση για δύο χρόνια αντί της προβλεπόμενης ανάπτυξης 6-6,5%, στη διετία 2015-16, μίλησε στην Κοζάνη για ανάπτυξη.

Ανάπτυξη για τον κ. Τσίπρα στη Δυτική Μακεδονία είναι:

 • Η νέα σύγχρονη μονάδα Πτολεμαΐδα V, που δρομολόγησε και δημοπράτησε το ΠΑΣΟΚ και επί των ημερών του σημείωσε καθυστέρηση 14 μηνών, μέχρι τώρα.
 • Η αξιοποίηση του αγωγού TAP, που σχεδίασε και ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος μάταια προσπάθησε να ακυρώσει το 2015.
 • Το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, που άνθισαν στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος φρόντισε να αποδυναμώσει καταργώντας τη χορηγία τριών Επωνύμων Εδρών στο Πανεπιστήμιο.
 • Το αρδευτικό της Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου, που παραδόθηκε σε φάση ωρίμανσης ως έργο προτεραιότητας από το ΠΑΣΟΚ και τώρα ΘΑ το κάνουν, αφού επί 2,5 χρόνια … το έψαχναν!
 • Η αξιοποίηση του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης, που το ΠΑΣΟΚ θεσμοθέτησε πριν 21 χρόνια.
 • Η παραχώρηση 1.500 στρεμμάτων από τη ΔΕΗ για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών, όταν οι παραχωρήσεις που είχε δρομολογήσει το ΠΑΣΟΚ για ομάδες παραγωγών, αμπελουργούς κ.α., ήταν πολλαπλάσιες.
 • Η αγνόηση του συνδέσμου γουνοποιών και της ολοκληρωμένης πρότασής τους, που έφερε με ερώτησή του στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ και οι φλύαρες υποδείξεις περί ποιότητας σε επιχειρηματίες που 10 γενιές τώρα κερδίζουν μάχες και πολέμους στις διεθνείς αγορές.
 • Η αγνόηση όλων των φορέων, που κλήθηκαν να ακούν επί δύο μέρες φλύαρους μονολόγους από τους Υπουργούς του κ. Τσίπρα.

Ο κ. Τσίπρας δεν είπε λέξη για το μεγάλο αρδευτικό Κνίδης, το Πανεπιστήμιο στη Φλώρινα, το μάρμαρο Τρανοβάλτου, τις μετεγκαταστάσεις Μαυροπηγής, Ποντοκώμης, Ακρινής, Αγίων Αναργύρων, το δρόμο Λάρισα-Νίκη, που το ΠΑΣΟΚ ενέταξε στα διευρωπαϊκά δίκτυα ως τμήμα του άξονα 10.

Όπως δεν είπε λέξη για τον μεγάλο ασθενή της Δυτικής Μακεδονίας που είναι η Υγεία, αγνοώντας το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στην Κοζάνη, πριν 18 μήνες.

Η κοινωνία της Δυτικής Μακεδονίας γύρισε χθες επιδεικτικά την πλάτη της στον κ. Τσίπρα και τους θλιβερούς χειροκροτητές του.

Ο κύκλος τους έκλεισε, γιατί το μόνο που μπορούν να προσφέρουν, είναι εγκαίνια σε έργα για τα οποία μόχθησαν άλλοι και αυτοί τα πολέμησαν με πάθος, όπως το πρωτοποριακό έργο διαχείρισης απορριμμάτων από τη ΔΙΑΔΥΜΑ.

Η Δυτική Μακεδονία, είναι αντιμέτωπη με την πρόκληση της μετάβασης σε μία νέα εποχή και χρειάζεται σχέδιο, χρόνο και χρήμα, όπως αναλυτικά αναφέρεται στο πρόγραμμα Ελλάδα, που εκπονήθηκε με τη συνεργασία των παραγωγικών φορέων της περιοχής.

Ότι ακριβώς της στέρησε ο κ. Τσίπρας και οι συνεργοί του με το προωθούμενο έγκλημα της ερήμωσης του τόπου.

Τα ταξίματα για φθηνό ρεύμα στη Δυτική Μακεδονία είναι επίδομα φτώχειας, από αυτούς που φέρνουν τη φτωχοποίηση.

Οι πολίτες δεν θέλουν επιδόματα,θέλουν πίσω τις δουλειές τους και τα παιδιά τους, που μεταναστεύουν μαζικά στα ξένα.

Δεν αξίζει τέτοια τύχη στη Δυτική Μακεδονία, δεν αξίζει τέτοια τύχη στην Ελλάδα.

Ο κ. Τσίπρας έκλεισε τον κύκλο του και ο λόγος πρέπει να δοθεί στον κυρίαρχο ελληνικό λαό.”