Βασίλης Κεγκέρογλου: «Για άλλη μια φορά, ο κ. Πρετεντέρης διαστρεβλώνει την αλήθεια»

Ο Γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου,  μετά το δημοσίευμα του Ι.Κ. Πρετεντέρη στο Βήμα της Κυριακής (σελ. Α44 68) έκανε την ακόλουθη  δήλωση: 

Για άλλη μια φορά, ο κ. Πρετεντέρης διαστρεβλώνει την αλήθεια, ελπίζω χωρίς ιδιοτέλεια και σκοπιμότητα…

Επικαλείται το όνομα μου, αναφερόμενος σε γραφόμενα άλλου δημοσιογράφου, αφού δεν είχε την ευθιξία αλλά ούτε και το θάρρος να επικοινωνήσει μαζί μου και να ρωτήσει ό,τι θέλει, όπως επιτάσσει η δημοσιογραφική δεοντολογία.

Η αλήθεια για το θέμα που θίγει είναι ότι: βάσει συμφωνητικού που είχε συνυπογράψει η Φώφη Γεννηματά και έχει κατατεθεί στις αρμόδιες αρχές, ρυθμίζονται κατά τον νόμο όλα τα σχετικά με την κρατική χρηματοδότηση θέματα.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι τα κόμματα που συμμετέχουν στο συνασπισμό «Κίνημα Αλλαγής» έχουν εκχωρήσει την κρατική χρηματοδότηση: α) στο ΠΑΣΟΚ για να εξυπηρετείται μέρος των υποχρεώσεων του και β) στην κεντρική διαχείριση του Κινήματος Αλλαγής, προκειμένου, μαζί με τις οικονομικές συνεισφορές των βουλευτών και των μελών, να καλύπτονται  λειτουργικές και πάγιες ανάγκες.

Ο κ. Πρετεντέρης όφειλε και μπορούσε να γνωρίζει τα παραπάνω ώστε να μην κατηγορηθεί για σκοπιμότητα αφού και άλλα κόμματα όπως η ΝΔ είχαν ανάλογα και μεγαλύτερα χρέη στα οποία ποτέ δεν αναφέρεται.

Η εκλογική διαδικασία είναι μια βαθιά πολιτική υπόθεση που δεν μπορεί να θολώσει  από αυθαίρετους και ανιστόρητους ισχυρισμούς.


Πηγή

Leave a Reply