Η Κυβέρνηση οφείλει τουλάχιστον να επαναδιαπραγματευθεί με τους εταίρους μας

“Η αλματώδης αύξηση του αριθμού των κάθε είδους συμβασιούχων στο Δημόσιο για το 2016,όπως διαπιστώνει το ΑΣΕΠ στην ετήσια έκθεση του, αποδεικνύει την αδυναμία αλλά και τις σκοπιμότητες της Κυβέρνησης Συριζα/Ανελ, για την ορθολογική αντιμετώπιση των αναγκών του Δημοσίου”, σχολιάζει στην ανακοίνωσή του, ο Γιάννης Κουτσούκος, Υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο οποίος συνέχισε ως εξής:

“Με τρόπο που θα ενισχύει την αποτελεσματικότητα του για την εξυπηρέτηση των πολιτών και θα αποτρέπει την συνέχιση του φαύλου κύκλου της εμπορίας ελπίδας για μικροπολιτικούς λόγους.
Η Κυβέρνηση οφείλει τουλάχιστον να επαναδιαπραγματευθεί με τους εταίρους μας τον κανόνα των προσλήψεων, με υπεύθυνο και τεκμηριωμένο τρόπο, ώστε να καλύψει με νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες, τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε κρίσιμους τομείς του δημοσίου.
Και να σταματήσει επιτέλους να χρησιμοποιεί πελατειακού τύπου διαδικασίες ,που οδηγούν σε ομηρεία χιλιάδες πολίτες.
Είναι φανερό πως σε μια τέτοια διαδικασία με την εγγύηση του ΑΣΕΠ και με βάση τις παρατηρήσεις του, οι γνώσεις, οι εμπειρίες και τα προσόντα του κάθε υποψηφίου για εργασία, θα αποτελούν το μοναδικό και αδιάβλητο κριτήριο για την κάλυψη των θέσεων.”