Απλήρωτοι οι υπό συνταξιοδότηση αγρότες και κτηνοτρόφοι

Με αφορμή την μη πληρωμή των υπό συνταξιοδότηση αγροτών και κτηνοτρόφων την 1η Ιουλίου του 2017, ο Υπεύθυνος ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Μιχάλης Τζελέπης προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

“Η διοικητική ανεπάρκεια και η ανευθυνότητα της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, κ. Έφης Αχτσιόγλου επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά.

Η διάλυση του ΟΓΑ και η ενσωμάτωσή του στον ΕΦΚΑ έχει δημιουργήσει μία τραγική κατάσταση στους αγρότες και κτηνοτρόφους, γεννηθέντων το 1950, οι οποίοι θεμελίωσαν φέτος συνταξιοδοτικό δικαίωμα και βάση του προϊσχύοντος Νόμου θα πληρωνόταν τις συντάξεις τους την 1η Ιουλίου του 2017. Ωστόσο, σήμερα βρίσκονται στον «αέρα» χωρίς να γνωρίζουν πότε τελικά θα πληρωθούν, ενώ παράλληλα δεν έχει εκδοθεί ακόμη διευκρινιστική εγκύκλιος προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

Διέλυσαν τον ΟΓΑ μέσα σε μία νύχτα, χωρίς να έχουν μεριμνήσει για τον τρόπο λειτουργίας του νεοσύστατου οργανισμού ΕΦΚΑ και αδιαφορώντας πλήρως για την επιβίωση χιλιάδων συμπολιτών μας.

Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πιστή στις ιδεοληψίες της, στις εμμονές της για «εξουσία»  έχει χάσει πλέον κάθε επαφή με την κοινωνία και τα προβλήματα που αυτή αντιμετωπίζει σήμερα. Η κατάσταση είναι πλέον τριτοκοσμική και το τίμημα το πληρώνουν μόνο οι αθώοι: οι Έλληνες πολίτες. Δεν αντέχει άλλο η κοινωνία. Αν δεν μπορούν, ας παραιτηθούν.”