Σκληρή ανακοίνωση στον απόηχο των επεισοδίων στον Τελικό Κυπέλλου

Ανακοίνωση του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου Υπεύθυνου Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης:

“Αργά αποφάσισαν να αντιδράσουν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας και Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης για τα επικίνδυνα και απαράδεκτα επεισόδια στον Βόλο κατά την κατά την διάρκεια του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος. Κανένας από τους δύο δεν εξήγησε γιατί, ενώ είχε αποφασισθεί η αναβολή του αγώνα, τελικά δόθηκε κυβερνητική εντολή να πραγματοποιηθεί σε τραγικές συνθήκες από πλευράς ασφάλειας.

Κανένας από τους δύο δεν απολογήθηκε γιατί  επί δύο μέρες ροπαλοφόροι κυκλοφορούσαν ανενόχλητοι στους δρόμους του Βόλου, ενώ επεισόδια με ρήψη μολότοφ, με μαχαιρώματα μεταξύ οπαδών και μάχες σώμα με σώμα, τραυματισμένοι αστυνομικοί, ήταν ο απολογισμός της ντροπής πριν και κατά τη διάρκεια του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η ΕΛ.ΑΣ για ακόμη μια φορά παρακολουθούσε ως θεατής τα επεισόδια, χωρίς επαρκές επιχειρησιακό σχέδιο και με τους αστυνομικούς ανυπεράσπιστους μπροστά στην καταστροφική μανία των μεταφερόμενων τραμπούκων. Σε αυτά τα επεισόδια η ανικανότητα των συναρμόδιων Υπουργών μεταβλήθηκε σε εγκληματική αμέλεια που από τύχη δεν στοίχισε ανθρώπινες ζωές. Τι άλλο θα πρέπει να συμβεί για να αναλάβουν τις ευθύνες τους;”