Μανώλης Χριστοδουλάκης: «Όταν ο κοινοβουλευτισμός και το πολιτικό μας σύστημα έχει πνιγεί από τη λάσπη, υποθέσεις τύπου Καλογρίτσα πρέπει να φτάσουν μέχρι το τέλος»

Σημεία συνέντευξης Μανώλη Χριστοδουλάκη, Γραμματέα Κινήματος Αλλαγής, στον Τ/Σ ΜEGA και την εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» με τους δημοσιογράφους Ι. Χασαπόπουλο και Α. Βούλγαρη:

Xαίρομαι ιδιαίτερα που η κα. Τζάκρη (συμμετέχουσα στο πάνελ) έστω και πολύ καθυστερημένα θυμήθηκε το κύρος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, γιατί δεν μπορούμε να ξεχάσουμε Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ που βγαίνανε στο περιστύλιο της Βουλής, και έκαναν λόγο για τα μεγαλύτερα σκάνδαλα από συστάσεως του ελληνικού κράτους, έχοντας εις γνώσιν τους μια δικογραφία ως μη όφειλαν θεσμικά. Το κρατάμε όμως αυτό, διότι είναι ένα σημαντικό βήμα σε μια ευρύτερη πολιτική συμφωνία των κομμάτων για την θεσμική κοινοβουλευτική λειτουργία.

Προκύπτει όμως το ερώτημα από την συζήτηση μας. Τελικά ο κ. Καλογρίτσας είναι ένας «σύντροφος» που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει και τις έστω και κομματικές του σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, ή είναι ο εντελώς αναξιόπιστος «Καπετάν Καλογρίτσας» όπως ακούστηκε νωρίτερα;

Εμείς ξεκινάμε από μια θέση αρχής, και η θέση αυτή υπαγορεύει ότι όταν ο κοινοβουλευτισμός και το πολιτικό μας σύστημα έχει πνιγεί από τη λάσπη και από τέτοια φαινόμενα, όλες αυτές οι υποθέσεις πρέπει να φτάνουν μέχρι το τέλος και να χύνεται άπλετο φως.

Έχω εμπιστοσύνη στους Θεσμούς του Κοινοβουλίου, για να μπορέσουν να αποφανθούν εάν υπάρχουν πραγματικά στοιχεία. Είναι πολύ σημαντικό να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη της κοινωνίας μας στο πολιτικό σύστημα, σεβόμενη αυτές τις διαδικασίες.

Υπάρχουν συγκεκριμένα ζητήματα στην υπόθεση Καλογρίτσα:

  • Υπήρχε μια διαδικασία περί των τηλεοπτικών αδειών,  κατά την οποία από τον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρήθηκε να χειραγωγηθεί, συγκεκριμένα και στοχευμένα, και η οποία κατέπεσε στη συνέχεια νομικά και θεσμικά.
  • Υπήρχε μια στοχευμένη προσπάθεια από το Μαξίμου να υπάρξει τουλάχιστον ένα κανάλι μορφής ΣΥΡΙΖΑ-CHANNEL, για να αναπαράγει την κυβερνητική προπαγάνδα.
  • Και προκύπτει από τα στοιχεία που δίνει ο κ. Καλογρίτσα, ότι υπήρχε μια άτυπη ή τυπική σύμπραξη μεταξύ Αράβων-ΣΥΡΙΖΑ-Καλογρίτσα για να μπορέσουν να βρεθούν τα χρήματα μέσω των οποίων θα έπαιρνε την τηλεοπτική άδεια.

Όλα αυτά δυστυχώς καταδεικνύουν την καθεστωτική αντίληψη με την οποία διαχειρίστηκαν την εξουσία. Περιμένουμε τα πορίσματα για τα υπόλοιπα συμπεράσματα.


Πηγή

Leave a Reply