Ποτάμι: Για τους κολλητούς του κ. Μπόμπολα και του κ. Σαββίδη

“Ο συνάδελφος Μιχάλης Ιγνατίου προφανώς δεν γνωρίζει τι έχει πει και τι έχει κάνει το Ποτάμι για τους απλήρωτους εργαζόμενους στα ΜΜΕ (και βεβαίως τους απλήρωτους εργαζόμενους του Mega)”, σχολιάζει το Ποτάμι, με τον ίδιο τον Σταύρο Θεοδωράκη, να παραθέτει δύο από τις πολλές δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς:

«Η απλήρωτη εργασία στα ΜΜΕ είναι μεγάλη πληγή. Πρέπει να τύχει της προσοχής όλων η καταγγελία των εργαζόμενων του MEGA για “μετόχους – αμέτοχους που ενώ έχουν λεφτά δεν πληρώνουν εδώ και μήνες τους εργαζόμενους του σταθμού”. Δεν μπορείς να κοιμάσαι το βράδυ και οι εργαζόμενοί σου να είναι απλήρωτοι. Άνθρωποι με οικογένειες και παιδιά. Είναι ανήθικο να μην πληρώνεις τους εργαζόμενούς σου σε όποιον κλάδο κι αν δραστηριοποιείσαι».

«Να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα ώστε να μη σιγήσουν όσα Μέσα βρίσκονται κοντά στο λουκέτο. Να μην παραγράψουμε τις ευθύνες των ιδιοκτητών τους. Να καταλογιστούν ευθύνες για την κακοδιαχείρισή τους. Να εφαρμοστεί ο νόμος αλλά να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία σε εργαζόμενους και δημοσιογράφους. Εκατοντάδες άνθρωποι, απλήρωτοι για μήνες, αντέχουν και είναι παρόντες στο καθημερινό τους ραντεβού με τους πολίτες. Προδόθηκαν, εξαπατήθηκαν, αλλά επιμένουν. Πρέπει να τους δώσουμε τη δυνατότητα να συνεχίσουν την προσπάθειά τους ώστε να βρεθούν σοβαροί επενδυτές».

Αντίστοιχες δηλώσεις έχουν κάνει και όλοι οι βουλευτές του Κινήματος. Τα σχετικά αρχεία είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα topotami.gr. Άλλωστε και στην τελευταία αντίδρασή μας αυτό που ρωτάμε τον κ. Σαββίδη είναι αν θα καλύψει τα χρέη του κ. Μπόμπολα.

Να θυμίσουμε, επίσης, ότι το Ποτάμι είχε διεξάγει καμπάνια για την απλήρωτη εργασία τον Ιούλιο του 2016. Και ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που έχει κάνει επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό, τον περασμένο Οκτώβριο, για τους εργαζόμενους που δουλεύουν αλλά δεν πληρώνονται.

Σε ό,τι αφορά την αναφορά σε «επιχειρηματίες κολλητούς» κι εδώ λάθος κάνει ο κ. Ιγνατίου. Τόσο ο επικεφαλής όσο και οι βουλευτές μας έχουν πολλές φορές αναφερθεί και αποκαλύψει τις στενές προνομιακές σχέσεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τον κ. Μπόμπολα και τώρα τελευταία με τον κ. Σαββίδη.

Κολλητοί, λοιπόν, δικοί μας δεν ήταν και δεν είναι, πράγμα που όφειλε να γνωρίζει ο πάντα καλά ενημερωμένος κ. Ιγνατίου. Κολλητοί είναι του κ. Τσίπρα, του κ. Καμμένου. Και κατ’ εποχές και άλλων πολιτικών που έχουν διαχειριστεί κρατική εξουσία και κρατικό χρήμα.