ΠΑΣΟΚ: Στο πλευρό των γυναικών για ζητήματα έμφυλης βίας-τράφικινγκ

 

Τα προς συζήτηση θέματα ήταν η επίσπευση της κύρωσης της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης για τη βία κατά των γυναικών και τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην έμφυλη βία, το τράφικινγκ και γενικότερα στα δικαιωμάτων των γυναικών.

Αμφότερες οι πλευρές επεσήμαναν τη σημασία της επίσπευσης των διαδικασιών της κύρωσης της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης και συμφώνησαν ότι κρίνεται επείγουσα η ανάγκη να διαμορφωθεί και το απαραίτητο νομικό πλαίσιο εν συνεχεία, με βάση τις απαιτήσεις της σύμβασης.

Το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε δια των εκπροσώπων του τη βαθύτατη βούλησή του για την υλοποίηση των αιτημάτων των γυναικείων οργανώσεων, τις οποίες θα στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις και μέσω των δράσεων των αρμόδιων τομέων.

Το ΠΑΣΟΚ εκπροσώπησαν, η πρ. Βουλευτής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ Συλβάνα Ράπτη, η Γραμματέας του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων & Μεταναστευτικής Πολιτικής ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Ζέφη Δημαδάμα και η Γραμματέας του Τομέα Γυναικών ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Φαρμάκη-Γκέκη.

Τις Γυναικείες Οργανώσεις εκπροσώπησαν η Μίκα Ιωαννίδου, Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών, η Μαρία Λατσού επίσης από την Ελληνική Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών, η Σίσσυ Βωβού από την ηλεκτρονική εφημερίδα γυναικείων δικαιωμάτων «Το Μωβ», η Κανταράκη Χαρούλα από τη ΧΕΝ Ελλάδος, η Ρένα Κιτσοπανίδου-Μπαρουλάκη, Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Κρήτης και Αντιπρόεδρος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών, η Θεοδοσία Πενταρβάνη-Υφαντή, Αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ελληνίδων, η Χρυσηίδα Σφάνδου, Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνίδων Νομικών, η Αμαλία Βαρότση-Ραγκούση, Πρόεδρος της Σοροπτιμιστικής Ένωσης Ελλάδας και η Φωτεινή Σιάνου από το Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη.