«Το Πολιτικό Κέντρο είναι μια σύνθεση δυνάμεων και όχι μια απόπειρα διατήρησης ισορροπιών»

Καλεσμένος στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «ΣΗΜΕΡΑ» με τους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο ήταν ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

«Είναι μία σύνθεση όλων των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής έτσι όπως εκφράστηκε και προεκλογικά από τον Νίκο Ανδρουλάκη και έτσι όπως υλοποιήθηκε χθες με τις αποφάσεις του και όχι μια απόπειρα διατήρησης ισορροπιών» τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής αναφερόμενος στη χθεσινή ανακοίνωση του κόμματος σχετικά με τον σχηματισμό Πολιτικού Κέντρου αλλά τις υπόλοιπες αλλαγές στις οποίες προέβη ο πρόεδρος, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Σπυρόπουλος εξήγησε πως «το νέο Πολιτικό Κέντρο έρχεται να ενδυναμώσει τις προεκλογικές μας διακηρύξεις ότι το κόμμα διευρύνεται και έρχονται νέες προσωπικότητες, οι οποίες θα συμβάλλουν στον αγώνα που έχουμε να δώσουμε όλο το επόμενο χρονικό διάστημα. Οποιοσδήποτε από εμάς αποδέχεται την συμμετοχή του σε ένα όργανο είναι αυτονόητο ότι συμφωνεί με τη λειτουργία αυτού. Θεωρώ ότι οι αποφάσεις του προέδρου, Νίκου Ανδρουλάκη είναι απόλυτα επιτυχημένες και είναι προφανές ότι η παράταξη θα διευρυνθεί ενώ και με τους Τομείς του κόμματος και με τις υπόλοιπες θέσεις που θα προκύψουν στην πορεία θα προχωρήσουμε δυναμικά για ανταποκριθούμε στις ανάγκες του κόσμου».

 «Οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ τελείωσαν και όλοι οι υποψήφιοι με τις δηλώσεις τους, και τις δύο Κυριακές, είπαν πως όλο αυτό το αφήνουν πίσω τους και ό,τι έχει ειπωθεί επίσης και προχωράμε μπροστά όλοι ενωμένοι. Δεν βρίσκω κανένα νόημα να υπάρχουν τέτοιες δηλώσεις από την Δευτέρα το πρωί και μετά. Ο κ. Δούκας και με την συμμετοχή του στο Πολιτικό Κέντρο έχει την ευκαιρία να δείξει ότι πιστεύει και στηρίζει την ενότητα του κόμματος» πρόσθεσε ο κ. Σπυρόπουλος ερωτηθείς για σχετικές διαρροές.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, επεσήμανε πως «προεκλογικά είχε ειπωθεί από όλους τους υποψηφίους ότι χρειάζεται μία ενίσχυση ο συντονισμός του κόμματος και υπήρχαν προτάσεις για την δημιουργία ενός ευέλικτου σχήματος που θα συνεδριάζει τακτικά. Αυτό υλοποίησε ο Νίκος Ανδρουλάκης με την δημιουργία του Πολιτικού Κέντρου. Το ότι σε αυτό το 9μελές όργανο θα συμμετέχουμε ορισμένα στελέχη με τις θεσμικές μας ιδιότητες, δεν σημαίνει πως οι βουλευτές μας δεν θα έχουν αντιπολιτευτικό λόγο και ρόλο».

«Άλλωστε χθες μαζί με τα άτομα που θα αποτελούν το Πολιτικό Κέντρο, ανακοινώθηκε και η ανάληψη Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας και νέων καθηκόντων από στελέχη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής» ανέφερε κλείνοντας ο κ. Σπυρόπουλος.


Πηγή

Leave a Reply