Παπαθανάσης: Ποια καταστήματα ανοίγουν από Δευτέρα και πώς λειτουργούν

Τα βιβλιοπωλεία, τα καταστήματα με γραφική ύλη, τα καταστήματα υπολογιστών και λογισμικού, τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, αθλητικών ειδών, ανθέων, τα ΚΤΕΟ, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής, τα καταστήματα για γυάλισμα υποδημάτων, οπτικών, συνόψισε κατά την διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορωνοιού στην Ελλάδα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Αναφερόμενος αναλυτικότερα στις λεπτομέρειες για το άνοιγμα των καταστημάτων αύριο Δευτέρα 4 Μαίου, στην πρώτη φάση της άρσης των μέτρων περιορισμού ο κος Παπαθανάσης ανέφερε πως οι επιχειρήσεις θα πρέπει να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα όπως η αναλογία των τ.μ, η απόσταση μεταξύ των εργαζομένων κι η τήρηση κατάλογου πελατών.

Τα μέτρα προστασία θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά είπε συγκεκριμένα ο κος Παπαθανάσης υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει να δίνεται έμφαση στους κανόνες υγιεινής και να χρησιμοποιούνται γάντια και μάσκες ενώ επεσήμανε ότι θα υπάρχουν διοικητικές κυρώσεις σε περίπτωση παράβασης των κανόνων.

Παράλληλα, έγινε υπενθύμιση ότι τα καταστήματα τροφίμων θα συνεχίσουν να λειτουργούν από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ τα Σάββατα μέχρι τις 9 Μαΐου.

Οσον αφορά τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής το ωράριό τους μπορεί να είναι από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ τα Σάββατα.

Οι θέσεις εργασίας πρέπει να έχουν 2 μέτρα απόσταση τουλάχιστον μεταξύ τους ενώ η χρήση μάσκας για τους υπαλλήλους είναι υποχρεωτική. Το ίδιο ισχύει και για τα καταστήματα τροφίμων.

Σε κάθε περίπτωση δεν λειτουργούν από αύριο καταστήματα για μασάζ, πιλάτες και πέρσοναλ τρέινιγκ.

Ο υφυπουργός υπενθύμισε πως καταγγελίες για αισχροκέρδια και μη τήρηση των μέτρων μπορούν να γίνουν στον αριθμό 1520.

Πηγή: skai.gr


Πηγή