«Η ελληνική επαρχία και όσοι παραμένουμε φρουροί στα σύνορα της πατρίδας μας, αξίζουμε περισσότερα» – ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία του Σουφλίου, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024, συμμετείχε ο Βουλευτής Νομού Δράμας κ. Αναστάσιος Νικολαΐδης, ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου του κ. Νίκου Ανδρουλάκη. Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Δράσης του Δήμου Σουφλίου, στην οποία συμμετέχουν τοπικοί φορείς και σύλλογοι. Οι κάτοικοι του Δήμου Σουφλίου ζητούν την ικανοποίηση των πάγιων αιτημάτων τους, ενώ παράλληλα διαμαρτύρονται για τα πρόσφατα εξαγγελθέντα από την κυβέρνηση μέτρα σχετικά με την ανασυγκρότηση του Έβρου, από τα οποία εξαιρείται ο κεντρικός Έβρος.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ο κ. Νικολαΐδης παρουσίασε προτάσεις που μπορούν να αποτελέσουν λύση για τη στήριξη της επαρχίας, επισημαίνοντας ότι ο τόπος του, η Δράμα, έχει πάρα πολλά κοινά με την περιοχή του κεντρικού Έβρου, με κυριότερο το πρόβλημα του δημογραφικού. Ο κ. Νικολαΐδης επανέλαβε την πάγια θέση του ότι για κάθε περιοχή της Ελλάδας απαιτείται ειδική μέριμνα, με πλήρη αποτύπωση των προβλημάτων και των αιτιών που τα προκάλεσαν, καταγραφή των αναπτυξιακών δυνατοτήτων που υπάρχουν, διαβούλευση με φορείς και αιρετούς για τις προτεραιότητες και θέσπιση ειδικών μέτρων. Συγκεκριμένα, ο κ. Νικολαΐδης στάθηκε σε προτάσεις όπως ο μειωμένος Φ.Π.Α. στις συνοριακές περιοχές, η μείωση της φορολογίας σε επιχειρήσεις και το επίδομα παραμεθορίου σε εργαζόμενους. Όπως επεσήμανε, απαιτούνται γενναία μέτρα για να αντιμετωπιστεί η δημογραφική κατάρρευση και η συγκράτηση του πληθυσμού στην επαρχία, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσουν και προς την κατεύθυνση προσέλκυσης επενδύσεων σε απομακρυσμένες και παραμεθόριες περιοχές.

Επίσης, ο κ. Νικολαΐδης έθεσε το ζήτημα προστασίας της αγροτικής γης σε περιοχές υψηλής παραγωγικότητας, ενώ στάθηκε και σε σημαντικά στοιχεία για την παραμονή των νέων σε ένα τόπο, όπως είναι η ύπαρξη δημόσιων υπηρεσιών και οι υψηλού επιπέδου παροχές σε Υγεία και Παιδεία, με νοσοκομειακές δομές στελεχωμένες και καλοδιατηρημένα σχολεία, με μικρά τμήματα και επαρκή αριθμό εκπαιδευτικών.

Ο κ. Νικολαΐδης ολοκλήρωσε την ομιλία του τονίζοντας ότι δεν επέλεξε την εύκολη λύση με άσκηση κριτικής στην κυβέρνηση, αλλά τον δρόμο της κατάθεσης προτάσεων. Όπως είπε, «Οφείλει άμεσα η κυβέρνηση να αναθεωρήσει, να ακούσει τη φωνή της τοπικής κοινωνίας και να λάβει μέτρα που θα καλύψουν την περιοχή. Ο κεντρικός Έβρος, ο Δήμος Σουφλίου, η ελληνική επαρχία, όσοι παραμένουμε φρουροί στα σύνορα της πατρίδας μας, αξίζουμε περισσότερα».


Πηγή

Leave a Reply