Κοινή ανακοίνωση Δημήτρη Μπιάγκη, Υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Εθνικής Άμυνας και Τομέα Άμυνας

Αν και με σημαντική καθυστέρηση πέντε ετών είναι θετικό ότι η κυβέρνηση, μέσω των δύο συναρμόδιων υπουργών Εθνικής Άμυνας και Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοίνωσε την πρόθεση αύξησης των αποδοχών των σπουδαστών των Στρατιωτικών Σχολών. Οι αποδοχές των σπουδαστών των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ) εξισώθηκαν πλήρως με εκείνες των σπουδαστών των σχολών των Σωμάτων Ασφαλείας, οι αποδοχές των σπουδαστών των Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) όμως παραμένουν σε δυσανάλογα χαμηλότερα επίπεδα, ακόμη και κάτω από αυτές των δοκίμων αστυφυλάκων, οι οποίοι λαμβάνουν 344,75 ευρώ. Ακόμη και σε αυτό το κομμάτι η εναρμόνιση έγινε μισή, γιατί; Στη σωστή κατεύθυνση είναι και η εξαγγελία παροχής, έστω και ενός μικρού αριθμού,  κατοικιών στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα παραπάνω μέτρα αντιστοιχούν σε ένα μόλις υποσύνολο της δέσμης προτάσεων για την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως έχουν τεκμηριωθεί από το ΠΑ.ΣΟ.Κ./Κίνημα Αλλαγής, εντός και εκτός Βουλής με πληθώρα παρεμβάσεις στο επίπεδο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και μέσω κατάθεσης σχετικών τροπολογιών και δεν επαρκούν από μόνα τους για να θεραπεύσουν τα συσσωρευμένα προβλήματα των Ελληνίδων και Ελλήνων στρατιωτικών. Προβλήματα όπως, η έλλειψη αξιοκρατίας στις μεταθέσεις, οι χαμηλές αποδοχές, οι δυσμενείς συνθήκες εργασίας, οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στις εγκρίσεις συνυπηρέτησης δημοσίων υπαλλήλων με συζύγους στρατιωτικούς και εν γένει η απαξίωση του επαγγέλματος, που έχουν άμεσο αρνητικό αντίκτυπο στην εθνική άμυνα της χώρας.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ./Κίνημα Αλλαγής θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και να προωθεί λύσεις που βασίζονται στην ισότητα, στην αξιοκρατία και στον σεβασμό στο έμψυχο δυναμικό, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της αμυντικής ισχύος της χώρας.


Πηγή

Leave a Reply