Δήλωση Στέφανου Παραστατίδη για την παγκόσμια ημέρα των εκπαιδευτικών

Η 5η Οκτωβρίου, η ημέρα που έχει καθιερωθεί από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, είναι μια ακόμα ευκαιρία συνειδητοποίησης, αναγνώρισης και ανάδειξης του καταλυτικού ρόλο τους όχι μόνον στο σχολικό αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό πεδίο.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ειδικά στη σημερινή δυστοπική πραγματικότητα για το σχολείο και την εκπαίδευση γενικότερα, να αναδειχθεί ο σπουδαίος ρόλος των εκπαιδευτικών όχι μόνον για την πολύτιμη συμβολή τους στη διδακτική και μαθησιακή διαδικασία αλλά κυρίως ως παιδαγωγών, φορέων και πολλαπλασιαστών ανθρωπιστικών αρχών, ιδεών και αξιών.

Είναι αυτονόητη η υποχρέωση της Πολιτείας να σταθεί στο πλευρό τους, ενισχύοντας ηθικά και υλικά την αποστολή τους, να επενδύσει με εμπιστοσύνη και γενναιοδωρία ώστε να στηριχθούν σε όλα τα επίπεδα της λειτουργίας τους.

Είναι όμως και υποχρέωση όλων μας, της κοινωνίας συνολικά, να σταθεί με εμπιστοσύνη, συνεργασία και αλληλεγγύη δίπλα τους, στην καθημερινή προσπάθεια για καλύτερους μελλοντικούς πολίτες και καλύτερη αυριανή κοινωνία.


Πηγή

Leave a Reply